Putin: Man kan inte påtvinga andra länder sina föreställningar om demokrati

UTRIKES. I en intervju ska den ryske presidenten ha sagt att man som ”stormakt” inte kan påtvinga andra länder sina föreställningar om vad demokrati är för något.

Det var under en intervju för Saida Medvedevas dokumentär ”Världsordningen” som Rysslands president Vladimir Putin sa att man inte får påtvinga andra länder sina föreställningar om vad demokrati är och inte är. Man ska agera försiktigt när det kommer till sådana allvarliga saker menar Putin.

— Under olika militära insatser i Afghanistan, Irak, Libyen tyckte jag att man borde agerat försiktigt. Man får inte automatiskt — rent mekaniskt — tillämpa sina föreställningar om det goda och det onda, om demokrati på andra folk med annorlunda kulturer, religioner och traditioner, sa den ryske presidenten.

Han anklagar också vissa av de västländer som anser sig vara stormakter för att inte vilja ta sitt ansvar för sina handlingar.

Källa:
Putin: man får inte påtvinga sina idéer om demokrati

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments