Putin kräver hårdare tag mot ”internetextremism”

RYSSLAND. Vladimir Putin har i ett utlåtande bett ryska myndigheter att ta till med hårdare tag mot extremism på internet.

Rysslands president Vladimir Putin gjorde under tisdagen ett uttalande till landets myndigheter där han ber dem att ta till hårdare tag mot individer och grupper som utnyttjar internet för att uppnå extrema mål.

– Den ryska internetsäkerheten måste förbättras och vi måste bekämpa de som använder informationsutrymmet för spridandet av extrema åsikter. Jag vill samtidigt understryka att det inte skall existera något prat om att begränsa laglydiga ryssars tillgång till internet, passiva hinder eller filter, meddelade presidenten.

Vad det är för typ av extremism han talar om är oklart, men för nationellt sinnade i Ryssland kan detta uttalande vara aningen oroväckande då hans definition på vad han ser som extremism varierar. Under Putins tid som president har landet nämligen förbjudit lite allt möjligt med hänvisning till extremism. Nationellt sinnade ryssar lär därför se det senaste uttalet som aningen oroväckande även om det återstå att se vad det exakt är för extremism Putin syftar till.

Några av de saker som faller under Putins extremismbegrepp är karikatyrer som avbildar honom som en homosexuell clown, feminism samt så kallad ”Förintelse”-förnekelse.

Källor:
Russia’s Putin urges tough action against online extremism
RUSSIA NOW TREATING FEMINISTS AS ‘EXTREMISTS’ AS PUTIN CONTINUES CRACKDOWN
Russia bans ’extremist’ picture of Vladimir Putin as a gay clown

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Ramon Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ramón Mercader
Medlem

Putin borde bli hårdare på aktiv Trotskism där förvisso några nämnda grejer ingår. Ursäkta att jag gjort en bild som jag använder på Motståndsrörelsens symbol där den fina Tyrrunan som är den runa som har minst olikheter med ishackan som Lev Trotskij fick i skallen till just den ishackan. Hela fanan vill jag dock inte använda i sådan ändrad form och tror knappast det med ishackan kan ge någon negativ propaganda åt Motståndsrörelsen. Det var riktigt vidrigt att Stalin lät Lev Trotskij leva i hela 12 år efter sin första dom. Putin borde lära sig att Stalin var för mjuk… Läs mer »