Protesterna fortsätter i Gaza – över 40 dödade av israelisk militär

UTRIKES. I samband med protester mot öppningen av USA:s ambassad i Jerusalem har över 1 700 palestinier skadats och minst 40 dödats av den israeliska militären.

Under måndagen har stora demonstrationer hållits i Gaza mot öppningen av USA:s ambassad i Jerusalem. Detta har resulterat i att den israeliska militären dödat minst 40 palestinier och skadat över 1 700 bara under måndagen. Detta beskrivs av Palestinas hälsoministerium som den blodigaste dagen hittills i protesterna mot USA:s ambassad. Hittills har minst 86 palestinier dödats under de sex veckor långa protesterna.

Den palestinska regeringen fördömer massakern och vädjar om en internationell intervention mot ”den israeliska ockupationsmakten”. Ungefär 35 000 palestinier befinner sig under måndagen vid gränsstängslet mot Israel och många av dessa riskerar att bli dödade av de skjutglada israeliska soldaterna.

Människorättsorganisationen Amnesty International har fördömt attacken och kallar den ”en enorm kränkning av internationell rätt och mänskliga rättigheter”.

De flesta skadorna har orsakats av skarp ammunition, men flera har även skadats i samband med att israelisk militär skjutit tårgaspatroner in i demonstrationsmassorna. Även sex journalister har skadats av Israel.

Under morgondagen väntas ännu större demonstrationer då den 15 maj är Nakbadagen. Denna dag uppmärksammas av både Palestina och Israel, under vilken man fördömer respektive firar de tvångsförflyttningar av palestinier som ägde rum i samband med bildandet av Israel.

Källa:
‘Terrible massacre’: Israel kills 41, injures 1,700 Gaza protesters as US embassy opens in Jerusalem

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
5 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Lefflan
Nybörjare
Lefflan
2 år sedan

Juden angriper dig samtidigt som han skriker av ”smärta”.
Israel lär som vanligt hävda att de skjuter i självförsvar, och så kallade Sverigevänner kommer vurma i Israels försvar och säga ”Israel är den enda demokratin i Mellanöstern och de har rätt att försvara sig mot muslimerna precis som vi har!!! Heja Jimmie, SD2018!!” – Valfri hjärndöd boomer alternativt SD-thailand hanrej.

_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Världens alla ”ledare” som ser genom fingrarna med att judarna gör detta mot det folk vars land de ockuperat delar i allra högsta grad skuld för de krigsbrott som begås. Skam på er alla! Tänk vilket ramaskri man gjorde av att en extremt överviktig kvinna dog i hjärtinfarkt vid Charlottesville, samt att två poliser dog när deras helikopter kraschade – det utmålades i massmedia som terroristattentat över hela västvärlden. Man krävde t.ex. att Trump själv skulle fördöma det som detta, men han hade då en av sina få hederliga stunder och försökte resonera med lögnpressen. Vad gör man när judarna… Läs mer »

Grottbjörnen
Nybörjare
Grottbjörnen
2 år sedan

samtidigt reporterar SVT om att det dödats 2-3 bögar i de ”enorma protesterna” mot Putin…

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

IDF firade väl the melodifestivalensegern.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Fredrika

Med en extrainsatt purim.