Prostituerade utpressade klient med våldtäktsanklagelser

BROTT. Två kvinnor sålde sex till en man och försökte sedan utpressa honom med hot om våldtäktsanklagelser om han inte betalade. Han hade dock inte råd och blev därför polisanmäld och satt häktad i två veckor. De båda kvinnorna döms nu till skyddstillsyn samt till att betala skadestånd.

Två 19-åriga kvinnor från Sala respektive Örebro anmälde en 24-årig man för våldtäkt, någonting som de i själva verket hade hittat på. Det hela började med att kvinnorna hade gjort upp om att sälja sex till den 24-åriga mannen, varpå han tackat ja och betalat dem 5 000 kronor. Efteråt hade de dock inte varit nöjda med beloppet utan krävt ytterligare 25 000 kronor med hot om att anmäla honom för våldtäkt om han inte betalade.

Mannen kunde däremot endast betala en femtedel av den begärda utpressningssumman och blev därför anmäld och häktades.

Polisen hade dock börjat ana att någonting inte riktigt stod rätt till och en av kvinnorna valde då att berätta sanningen. Orsaken till utpressningen uppgav hon var att de ”ville få pengar att shoppa för” och den 24-åriga mannen satt på grund av detta häktad i två veckor innan misstankarna mot honom släpptes.

Tingsrätten anser att straffvärdet för det brott kvinnorna gjort sig skyldiga till uppgår till 8 månaders fängelse. Detta med tanke på brottets allvarlighetsgrad och dess starkt vanhedrande karaktär. Västmanlands tingsrätt dömer nu 19-åringarna för falsk tillvitelse och straffet blir skyddstillsyn. De döms även till att betala ett skadestånd till mannen på 10 000 kronor.

Källa:
Ljög om våldtäkt – döms för brott

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
AllanFredrikaKarlDaniel Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
b.d
Medlem

Ja. Dessa är ute snart. För gott beteende. Eller de far illa på förvaret. Skicka dem till kinesiskt fängelse. Nordkoreanskt bättre upp. Silkesvantarna på här i dagens Sverige.

Karl-Путин A
Medlem

Jag anser att samhället inte ska befatta sig med den här sortens tarvliga privata mellanhavanden. Satsa pengarna istället på information om vad som kan hända om man ger sig i lag med (i 99% av fallen) importerat kriminellt patrask.

Fredrika
Medlem

Snygga svenska tjejer de där två. Ett utfall av den feministiska sexualliberaliseringen och konsumtionshysterin, tyvärr judiska influenser. Nordiska män torde iallafall slippa sånt från burqafrämlingarna.

Karl-Путин A
Medlem

Är du säker på att det är svenska tjejer? Själv skulle jag tippa på t**ih*ror eller ”eu-migranter”.

Fredrika
Medlem

Ja det är de, och de har använt sitt vackra yttre för att avancera i depravation och till och med brottslighet. Men skönhet falnar oroväckande snabbt. Vad har de sedan att blicka tillbaka på?

Fredrika
Medlem

Svenskor alltså, menar jag.

Allan
Medlem

Den gubben torskade riktigt.