Proletären kritiserar vänstern: ”Har opererat bort verkligheten!”

VÄNSTERBLIVENHET. Kommunistiska partiets tidning Proletären har länge kritiserat den nya kulturmarxistiska vänstern som bryr sig mer om invandring och så kallad identitetspolitik än arbetare. I en ny krönika går läkaren Nils Littorin till nytt angrepp och menar att vänstern ”opererat bort verkligheten”.

Medan större delen av Sveriges vänsteretablissemang har övergett arbetarklassen till förmån för rasfrämlingar, feminism och homolobbyverksamhet har stalinistiska Kommunistiska partiet (KP) försökt att hålla sig kvar vid det man anser vara en traditionell och arbetarvänlig kommunism.

KP genomförde exempelvis förra året en framgångsrik och uppmärksammad kupp när den kommunistiske slaktaren Karl Gustav Nilsson konfronterade skurkbanken Nordeas direktörer och aktieägare under deras årsmöte.

I en krönika i partiets tidning Proletären går nu läkaren Nils Littorin till hårt angrepp mot vänstern i Sverige, som han menar har ”opererat bort verkligheten”.

Littorin skriver att vänstern ”har gått från att vara en samhällsförändrande kraft till en konservativ sekt” och att man förnekar verkligheten till den milda grad att ”fakta som talar emot den egna världsbilden ses som fascistiska hotbilder”.

Som exempel tar han frågan om migrationen, där han menar att vänstern helt har svikit sina ideal:

Ta frågan om migrationen. Under hela efterkrigstiden förespråkade fackföreningsrörelsen en restriktiv invandring för att undvika lönedumpning och ghettoisering av bostadsområdena. Såväl den reformistiska som den mer revolutionära vänstern var för bara några decennier sedan medvetna om detta materiella faktum: om vi tar emot fler än vi har bostäder och jobb till så kommer de fundament som folkhemmet byggdes på att raseras.

Enligt Littorin stämplas man dock numera som ”kättare” ifall man ifrågasätter Sveriges liberala invandringspolitik:

Anklagelser om att ”sprida SD-propaganda” lär dugga tätt. Så intellektuellt rörigt har det blivit att man inte ens har begreppen klara för sig. Alla som migrerar hit kallas för ”flyktingar”. Men enligt FN är bara 7 procent av de 2,3 miljoner som givits uppehållstillstånd 1980-2017 kvot- och konventionsflyktingar.

KP och Proletärens kritik av vänsterliberalismen har också lett till många anklagelser från vänstern om alltifrån ”högerpopulism” till ”reaktionär högerretorik”, vilket Nordfront tidigare har uppmärksammat.

Han menar att dagens vänster inte gör skillnad på ”ekonomiska migranter, reaktionära islamister och verkliga flyktingar” och att alla tas emot ”med öppna armar i ett gigantiskt välgörenhetsprojekt”.

Vidare kritiserar Littorin Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedts tvärvändning i EU-frågan, som motiverades med att frågan ”kidnappats av reaktionära krafter”.

”Som om Nej-sidans flygblad, broschyrer och böcker aldrig tryckts. Som om 25 års erfarenhet av öppna gränser och lagstadgad nyliberalism inte visat att vi hade rätt, på varje punkt”, skriver Littorin, som menar att vänstern helt missade sin chans med att omvandla Brexitomröstningen till en folkrörelse mot EU.

Han kritiserar även vänsterns allians med homolobbyn, som han menar ”har förvandlats till ett kommersiellt, nyliberalt jippo med Volvo och Scandic som sponsorer”. Att krafter inom homolobbyn vill legalisera sexhandel och surrogatmödraskap tycks inte vänstern bry sig om, menar han.

Fotfästet i arbetarklassen har lossnat och demonstrationstågen fylls på med andra samhällsgrupper. Slagord, banderoller och politiska krav byts ut. Verkligheten kringskärs för att passa den nya, liberala kartan”, konstaterar Littorin avslutningsvis i sin krönika.

Källa:
Vänstern har opererat bort verkligheten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Slipsen
Nybörjare
Slipsen
10 månader sedan

Det blir ironiskt och i mångas ögon konstigt att Nordfront och jag själv ”försvarar” och till viss del håller med gammelkommunister men i det här fallet är de mycket mer klarsynta än den etablerade och ”godkända” vänstern som med väldigt dimmiga ögon simmar i grumliga vatten. De har till skillnad från gammelkommunisterna hoppat på det politiskt korrekta tåget som i hög hastighet håller på att skena rakt ned i avgrunden. Jag håller inte med om att den etablerade vänstern skulle vara en ”konservativ sekt” men kritiken är berättigad. KP har själva dessutom endast öppnat ena ögat och själva inte insett… Läs mer »

Klaus
Nybörjare
Klaus
10 månader sedan

Marxismen (kommunismen) är verklighetsfrämmande och en tvångsideologi som vill pressa människor (även olika raser) in i en likhetskorsett (”allas lika värde”, rasförnekande) med syfte att berika judar och bringa judar till makten och gör icke-judar maktlösa och fattiga. Det är ofattbart att européer röstar för marxister efter bolsjevikernas (=judarnas) grymma herravälde i Sovjetunionen och Östeuropa!
Ju idiotisker desto högtravande är marxisternas politiska löften (arbetare- och bönderparadiset, den färgglada mångkulturen). Judarnas media- och propagandamonopol försvårar upplysning, inskränkter befolkningen med lögner på Auschwitz och ”Nazi”-Tyskland och förtiger judarnas grymma ritualer och sedvänjor och judarnas och frimurarnas grymma brott i historien.

Wäring
Nybörjare
Wäring
10 månader sedan

Det är hög tid för de här gammelkommunisterna att inse att de bara var jude-verktyg som kasserades när juden bestämde sig för att hitta nya ”utsatta offer” som bättre kunde användas för omstörtning av samhället.