Project Veritas släpper hemliga konferenser med CNN:s ledning

MEDIA. Project Veritas har fått tillgång till ljudinspelningar från CNN:s konferenser från de senaste två månaderna.

Det nyhetsgrävande kollektivet Project Veritas har fått tillgång till CNN:s hemliga konferenser från två månaders tid, där det första släppta samtalet med CNN-ledningen visar hur nyhetsbolaget medvetet mörklagt bestridningar av valresultatet. Något som enligt CNN själva är ett sätt att ”ta ansvar”.

Project Veritas livestreamade när de loggade in sig på CNN:s videokonferens
Det var igår som James O’Keefe från Project Veritas gick ut med att nyhetskollektivet kommer att släppa inspelningar från CNN:s morgonmöten. Nyheten presenterades något humoristiskt genom en livestream där O’Keefe loggade in på en av de CNN-konferenser som de följt i hemlighet i två månader.

När han kuppat sig in på mötet säger han till CNN:s VD Jeff Zucker: ”Känner ni fortfarande att ni är den mest tillförlitliga nyhetskällan? För jag måste säga att vi har många inspelningar som visar att ni inte är så oberoende som journalister.” En något ställd Zucker tackar O’Keefe för hans kommentar samtidigt som han meddelar de övriga ur CNN:s ledning att de kommer koppla ner samtalet och byta kommunikationssystem, något som dock inte verkar ha gått helt felfritt.

Hemliga samtal bekräftar: CNN mörklägger anklagelser om valfusk

I ett första klipp som Project Veritas lagt ut hittar vi ett samtal från den 11 november i år där CNN säger att de har ett ”ansvar” som nyhetskälla att inte släppa fram kritiska röster mot hur valet gått till. “De har sagt till oss att nyhetsorganisationer måste vara väldigt försiktiga och väldigt ansvariga med att inte ge Donald Trump för mycket av en plattform där han inte erkänner sig besegrad”, sägs bland annat.

Samtidigt som man vill tysta ned bevis för valfusk, vilket är orsaken till att Trump inte ger upp, har CNN varit mycket flitiga att sprida uppgifter från ”anonyma källor” att Donald Trump gett upp, något som framför allt Aftonbladet återpublicerat vid ett flertal tillfällen i Sverige.

Rösterna som hörs i samtalet är Jamie Gangel (CNN:s specialkorrespondent) Stephanie Becker (fältproducent) och Jeff Zucker (VD). I samtalet framkommer att om någon undrar över CNN:s besynnerliga ställningstagande ska man hänvisa till 11 september-attacken och bristen på övergång i samband med denna.

James O’Keefe skriver på Twitter att han kommer att lägga ut klipp varje dag, som en julkalender, till den 24 december.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments