Professor: ”Feministiska män är obehagliga”

ANTI-FEMINISM. Nästa vecka besöker världens just nu mest omdebatterade professor, Jordan B Peterson, Stockholm och föreläser om trångsynt feminism och vänsterns hat mot kompetens.

Professor Jordan B Peterson (skärmdump Facebook)

Genom sin beska kritik av feminism och politisk korrekthet har den kanadensiske professorn Jordan B Peterson blivit lika älskad som hatad världen runt. Just nu befinner han sig mitt i en världsturné där han hittills har besökt bland annat USA, Kanada och Australien och föreläst för mer än 200 000 personer. Nästa vecka besöker han Cirkus i Stockholm.

Petersons föreläsningar på Youtube har 75 miljoner visningar, och hans bok 12 livsregler. Ett motgift mot kaos har på ett drygt halvår sålts i över två miljoner exemplar världen över. På kort tid har Jordan B Peterson blivit en av vår tids mest polariserande intellektuella. Han har ibland kallats alternativhögerns intellektuella alibi. Men också en guru som hjälper människor att ta tag i sina liv.

Peterson var en okänd psykologiprofessor på universitetet i Toronto fram till hösten 2016 när premiärminister Justin Trudeaus regering föreslog att könsidentitet skulle adderas till listan av egenskaper som inte fick diskrimineras enligt lag. Peterson ansåg det befängt att att könsuttryck skulle kunna vara någonting subjektivt och annorlunda än ens biologiska kön. Han ansåg också att yttrandefriheten var hotad i och med den nya HMF-lagen.

Efter det blev ett av hans främsta angreppsobjekt den lögnaktiga feminismen i västvärlden:

— Att den övergripande berättelsen om vår tillvaro skulle handla om könsförtryck, det är ett motbjudande, hatiskt sätt att se världen på, säger Peterson. Det finns inget förtryckande patriarkat. Män och kvinnor behöver varandra, men spelar olika roller.

Han kallar feminister för ”det totalitära samhällets förtrupper som skuldbelägger män på grund av sin biologiska disposition”. han attackerar också den feministiska vänsterns hat mot kompetens, maskerat till medlidande:

— Män som visar prov på kompetens blir kritiserade för att hålla fast vid ett privilegium eller att försöka vinna mark genom dominans.

I poddar har Peterson förklarat att han anser feministiska män vara obehagliga – de har insett att de inte kan klättra i den traditionellt manliga hierarkin och tävlar i stället genom att alliera sig med feministerna.

— En svag man är farlig, menar Peterson. I stället för att straffa pojkar när de uppvisar ett aggressivt beteende bör man hjälpa dem att använda sin aggression på ett sofistikerat sätt, på samma vis som en bra idrottare. Det finns folk som kritiserar tävlingsinriktade lagsporter, men det är för att de är dårar.

Peterson har med sitt budskap fått unga killar att växa och ta tag i sina liv – att bädda sängen istället för att spela tv-spel, att stolt skjuta bak sina axlar istället för att krypa ihop i påtvingad skam över att vara man.

Han är irriterad på att Sverige de senaste fyra åren har styrts av en regering som har kallat sig feministisk:

— Jag litar inte ett ögonblick på idén om att västvärlden är en enda obruten kedja av manlig dominans som inte bröts förrän de modiga feministerna kom på 60-talet… Att kalla den historiesynen för skräp är alldeles för snällt.

Källa:
Jordan B Peterson: En lögn att tillvaron bygger på könsförtryck

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
5 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
AnnaGrottbjörnenFredrikapeckerwoodKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Max Rosenfors
Admin
Max Rosenfors

https://youtu.be/mc3o4YmHJbc

Här frågas Peterson om den på engelska så kallade ”JQ”, i sammanhang med Aleksandr Solzhenitsyn.

_DH_
Medlem
_DH_

Låt er inte luras av denne lömske pajas. Visserligen tar han upp vissa frågor av relevans som dessa, men på det stora hela är han en ”gatekeeper” åt det judiska etablissemanget. Han har varit kommunist i i stort sett hela sitt liv (och kanske är det fortfarande också). Dessutom försöker han normalisera galenskap, som när han påstod att han var uppe en hel månad utan att sova den minsta stund. Det sa han på Joe Rogans podcast. Dessutom har han i ett tidigare skrivet verk berättat om sina incestdrömmar, och annat snusk. Och så lanserades han också för den stora… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Mitt första intryck när jag såg bilden på honom var att det är en jude, som dessutom inte ser ut att må särskilt bra. Fast bilden kanske togs innan han påbörjade sin köttdiet och slutade ta sina antidepressiva piller :)

Fredrika
Medlem

Jag tror bilden är tagen ett tag efter han gick över till köttdieten för han har smalnat rejält. Han har aldrig sett ut att må bra tycker jag. Hans psyke har alltid manifesterats i hans kroppsspråk och manér. Men utseendet är mindre viktigt än hälsan, så… Good for him. Jag tycker kommentarerna om honom här är lite för hårda. ”Pajasen” dyrkas visserligen som en guru av post-Charlottesvilleoffren och annan lätthöger som drabbats av det nya matriarkala förtrycket i västvärlden och det är helt sant att han agerar grindvakt åt sionisterna genom att vara judisk makt-förnekare. Men när han håller sig… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Det finns inga khazarer – skriv jude om du menar jude.

Anonym
Medlem
Anonym

Tänkte just säga det. Kött är gött.

Grottbjörnen
Medlem

Det gäller nog att sila rätt mycket av det han säger, men en och annan sak kan man nog ha nytta av att lägga på minnet.
Allt är ju inte svart eller vitt. (i detta sammanhanget iaf)

peckerwood
Medlem

så en youtube video hvor han støttet canadas libiralisering av marihuana,så alt er ikke helt på stell med denne jordan