Professionell lögnare ska föreläsa för elever efter Motståndsrörelsens aktioner

VARBERG. Vid ett flertal tillfällen den senaste tiden har propaganda från Motståndsrörelsen synts på en gymnasieskola i Varberg. Nu svarar skolan med att att ta in en judisk ”överlevare”. Och valet går till den profesionelle lögnaren Mietek Grocher.

Mietek Groche säger att folk gasades, trots att detta är motbevisat genom forensiska tester av de påstådda "gaskamrarna".

Mietek Grocher.

Vid fem tillfällen den senaste tiden har Peder Skrivares gymnasieskola i Varberg utan resultat polisanmält avspärrningsband och klistermärken från Motståndsrörelsen. Nu plockar skolan in Mietek Grocher som ska tala om ”förintelsen” och varna för Motståndsrörelsen.

– Jag ogillar det hemskt mycket. Det är ett hårt slag mot skolan men det är minst lika mycket propaganda mot hela Varberg, säger skolans rektor Petter Öhrling om aktionerna till SVT Nyheter Halland.

Öhrling ser nu fram emot att få Mietek Grocher till skolan.

– Vi hoppas ge eleverna en oförglömlig upplevelse av vad som verkligen hände, säger han.

Nordfront har tidigare granskat Mietek Grocher och hans fadäser. Grocher skapade rubriker 2011 då det visade sig att den självbiografi – som skulle berätta ”vad som verkligen hände” – var i stora drag uppdiktad och baserad på romanen Mila 18.

Detta avslöjades av Artur Szulc som har en magisterexamen i historia och en gymnasielärarexamen med behörighet att undervisa i historia, svenska och filosofi. Grochers uppgifter har efter detta blivit starkt ifrågasatta på historiska forum.

Överlevarexperten Mietek Grocher ska ha överlevt inte mindre än nio koncentrationsläger.

Källa:
Nazistpropaganda bemöts med judisk föreläsare

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments