Privatföretag ska ta hand om Storbritanniens kärnvapen

Privatiseringshysterin har nu gått så pass långt i Storbritannien att man låter ett privatföretag ta hand om landets kärnvapen.

Storbritanniens försvarsdepartement tecknade nyligen ett avtal med företaget ABL Alliance. Avtalet, som gäller en period på 15 år från och med årsskiftet, fastslår att underhållet av de brittiska Trident-missilerna på den skotska marinbasen Clyde ska skötas av ABL Alliance. Avtalet innebär att 149 anställningar som tidigare låg under försvarsdepartementet privatiseras och istället tillsätts av anställda hos ABL Alliance.

The Telegraph skriver:

”Jobben rör industriella och tekniska områden, lagerhållning och logistik, samtidigt som arbetsledare och chefer också förflyttas.”

Bakgrunden är att försvarsdepartementet i maj förra året kom fram till att det bästa sättet att bibehålla sina arbetsstyrkor var att använda sig av privata aktörer. Försvarsdepartementet lovar nu att man i alla fall inte ska sälja ut sina marinbaser och att man kommer fortsätta ha det övergripande ansvaret för säkerheten.

*Trident-missiler är ballistiska robotar utrustade med kärnvapenstridsspetsar och kan avfyras från u-båtar.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

6 Kommentarer till "Privatföretag ska ta hand om Storbritanniens kärnvapen"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Abfeuern Minister
Gäst
Nybörjare
Abfeuern Minister

Inte långt kvar till fullständigt kaos

Pelle
Gäst
Nybörjare
Pelle

Var kan man köpa aktierna? Jag vill köpa tillräckligt många aktier för att kunna bestämma målen för kärnsstridsspetsarna.

Robin
Gäst
Nybörjare
Robin

En vild chansning är att företaget i fråga ägs av judar.

ferdinand
Gäst
Nybörjare
ferdinand

mycket bra gissning.troligen nån dotter bolag till den judiska säkerhets bolag som vaktade och sprängde dom två skyskrapor på manhatan samtidig som deras kompisar som var säkerhetsvakter på dom flygplatser lät araber kapa två pasagerar plan som av ren tillfälle ”landade” i ovannämda kåkar. då kan man väll nästan gratulera judarna till den tillökning av deras kärnkrafts arsenal.det är nu bara en tidsfråga när dessa trident A- bebissar används till att ”snacka” med oliktänkande?IRAN?

Fredrik N
Gäst
Nybörjare
Fredrik N

Och här har vi kvittot på att tredje världskriget är närmare förestående än vad man föreställt sig.

Nu är det bara en fråga om månader innan helvetet bryter lös…

Peter Lundström
Gäst
Nybörjare
Peter Lundström

Precis som i Sverige alltså, där statens egendom (som skattebetalarna betalat för) säljs ut till insiders (s.k. riskkapitalbolag) i en typ av svågerpolitik som världen aldrig skådat; inte ens under Stalin.

Känns tryggt att kärnvapen överförs till vinstdrivande företag med tydliga egenintressen. Låt mig bara säga Carema care.

”Youré not in Kansas anymore”.

wpDiscuz