Pridetåg stoppades i Uganda

UTRIKES. I lördags stoppade polisen i Uganda ett planerat så kallat pridetåg i landets huvudstad Kampala.

Det var i lördags som ett 100-tal ugandier dök upp vid en av Victoria­sjöns stränder i Ugandas huvudstad Kampala för att delta i ett så kallat pridetåg. Polisen ingrep dock och stoppade den planerade paraden.

Flera av HBTQ-aktivisterna fördes iväg från stranden i minibussar för förhör. En person uppges ska ha skadat sig när han hoppade av en av bussarna i farten i ett försök att fly.

Ugandas president, Yoweri Museveni, menar att det inte är homo­sexualiteten i sig som myndig­heterna vänder sig emot, utan för att den uttrycks öppet. I ett uttalande som Ugandas regering gjorde för cirka tre år menade de att ”öppet uttrycka sexuella gärningar är i strid med afrikanska traditioner”.

Källor:
Uganda: Police stop gay pride parade deemed illegal
Exhibiting sexual acts in public is an affront on African traditions – President

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

  • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.


  • Lämna ett svar