Prideparad skjuts upp efter hot från minister

UGANDA. Trots att det enligt lagen är förbjudet med både manlig och kvinnlig homosexualitet i Uganda så brukar en prideparad årligen hållas i landet. Nu skjuts den årliga prideparaden upp på obestämd tid då etik- och integritetsministern Simon Lokodo bland annat ska ha sagt att vanliga medborgare skulle ”mobiliseras för att försvara de moraliska värderingarna i Uganda”.

Prideparaden i Uganda skjuts nu upp efter att landets etik- och integritetsminister Simon Lokodo ska ha sagt att vanliga medborgare skulle ”mobiliseras för att försvara de moraliska värderingarna i Uganda” och att om deltagarna skulle bli attackerade så skulle det ”vara deras eget fel”. Detta ska Lokodo ha sagt i ett möte med arrangörens advokat.

Han ska även ha hotat med att polisen skulle gripa alla som deltog i den sodomitiska paraden. Arrangörerna som har valt att skjuta upp paraden säger att den kommer att hållas vid ett senare tillfälle. Paraden skulle egentligen ha hållits under helgen.

I Uganda är det strängt förbjudet enligt lag för män och kvinnor att syssla med homosexuella aktiviteter.

Källa:
Prideparad skjuts upp efter hot

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments