Prideaktivist döms för förtal

HOMOLOBBYN. En kvinna som arrangerat en HBTQP-festival döms för förtal och sexuellt ofredande.

En 32-årig kvinna som är arrangör av en HBTQP-festival döms i hovrätten för förtal. Hennes brott är att ha anklagat en man från Syrien att ha brottsligt uppsåt gentemot henne.

Kvinnan har skriftligen hävdat ”att en man från Syrien var arg för att hon anordnade en pridefestival, att han sagt att han och hans muslimska vänner skulle döda henne samt att hon skulle brinna i helvetet och att pridefestivalen var dålig för syrianska barn”.

Hon länkade även till ett par videofilmer som pekar ut mannens identitet.

Tingsrätten i Ångermanland ansåg att mannen både i ord och bild pekats ut som klandervärd och brottslig. Det visade sig uppenbart att ett av kvinnans syften var att utsätta mannen för andras missaktning.

Gärningen rubricerades som förtal.

Kvinnan dömdes också för att ha sexuellt ofredat mannen, med vilken hon bor granne. För Pride-arrangörens sexuella kränkning av mannen döms hon till 10 000 kronor i skadestånd.

Källa:
Prideaktivist förtalade granne – döms

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Child-Of-GodWäringVera_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Dagens kvinnor, minsann… Så, för att härleda vad man kan få fram kronologiskt ur detta: 1. Hon är HBT-aktivist och organiserar pride-parader. 2. Hon antastar sexuellt sin granne. Han tycks inte visa intresse, och inledningsvis tycks han inte heller polisanmäla. Eller så polisanmäler han, och hennes eget påhitt är för att avleda detta. 3. Hon spelar in film av honom – hennes granne. 4. Hon hittar på denna historia och struntar i att informera om att han faktiskt är hennes granne. Bifogar videomaterial där det tydligt framgår vem han är, vilket leder till att en pöbel börjar jaga honom. Som… Läs mer »

Vera
Medlem

När tjuvarna slåss kanske vi får hedern och moralen tillbaka?

Wäring
Medlem

Så sjuk, så sjuk denna värld är. Längtar efter den totala revolutionen.

Child-Of-God
Medlem

helvetet?

Child-Of-God
Medlem

Bra jobbat. (hoppas hon erkände iofs). jag bad faktiskt för rättfärdiga domare om sånt här igår. I Jesus Namn.