Presstödsnämnden utreder vänstertidningar

PRESSTÖD. Enligt en tweet från Granskning Sverige har Presstödsnämnden börjat titta närmre på de anmälningar man gjort om att en rad vänstertidningar ska ha fuskat med presstöd.

Enligt en tweet från Granskning Sverige kommer presstödsnämnden nu titta närmre på de anmälningar man gjort mot en rad vänstertidningar, som ska ha fuskat med stödet genom att sälja prenumerationer för billigt.

Enligt vad som påstås vara en del av ett mötesprotokoll har presstödsnämnden tagit kontakt med Skatteverket för att undersöka hur det ligger till med det minsta tillåtna priset på en tidning som uppbär presstöd.

Exempelvis säljs årsprenumerationer av tidningen Feministiskt perspektiv för 500 kronor inklusive moms, medan kravet är 500 kronor som enligt Granskning Sveriges efterforskningar är exklusive moms.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om