Präst ”älskade syndaren men inte synden” – avkragas nu för sin kritik mot homosexualitet

SVENSKA KYRKAN. Trots att konfirmationsprästen var tydlig med att han inte hatade homosexuella, men avskydde synden, homosexuella handlingar, kom han att anmälas. Idag kom beslutet från Luleå stifts domkapitel som avkragar prästen, vilket är det strängast tänkbara straffet.

En så kallad regnbågsmässa i Svenska kyrkans regi. Den tidigare statliga kyrkan har på senare år allierat sig starkt med homolobbyn.

Nordfront rapporterade i september om en präst i Luleå stift som blivit anmäld till domkapitlet för sina uttalanden om homosexuella i samband med ett konfirmationsläger.

Då ska en av konfirmandeleverna ha frågat prästen, som beskrivs som en ”hen” av SVT, hur det kommer sig att Gud skapat homosexuella ifall han inte gillar sådant beteende.

— De homosexuella kom med ondskan och Gud tycker att det är synd att ha samsexade eller transexuella förhållande och man hamnar i helvetet för det. Gud tycker inte att det ska vara så, svarade då konfirmationsprästen.

— Ni tycker kanske att det här är jättetråkigt och varför måste jag stå och babbla. Då ska ni veta att det är djävulen som får er att tycka så, fortsatte prästen.

Prästens uttalanden ledde till ett tiotal anmälningar till domkapitlet från konfirmanders upprörda föräldrar. Enligt anmälarna var uttalandena från prästen ”helt otillbörliga och i konflikt med Luleå stifts värdegrund”.

Nu har frågan utretts av Luleå stifts domkapitel, som utdelar det hårdaste tänkbara straffet: Nämligen avkragning. Det innebär att prästen förklaras obehörig att utöva kyrkans vigningstjänst för att ha brutit mot sina vigningslöften. Prästen kommer därmed inte längre att kunna döpa, viga eller fira nattvard.

— Att frånta en präst rätten att utöva vigningstjänsten är den starkaste påföljden som domkapitlet kan besluta om, säger biskop Åsa Nyström till SVT.

Trots att den kristna bibeln fördömer homosexualitet och uppmuntrar homosexuella till bot och bättring är det just dessa uttalanden som man grundar beslutet på. Enligt biskop Nyström har han brutit mot sina prästvigningslöften.

— Genom att enbart framföra sina egna åsikter och inte redogöra för svenska kyrkans hållning i dessa frågor har prästen brustit i sin lojalitet till svenska kyrkan. Prästen har därigenom brutit de löften som gavs vid prästvigningen, säger Åsa Nyström.

Enligt vad Nordfront erfar finns dock ingen lojalitetsförklaring till homolobbyn i Svenska kyrkans prästvigning, även om Svenska kyrkan mer eller mindre uppgått i homolobbyns verksamhet på senare år.

Källa:
Konfirmationspräst avkragas: ”Det är den starkaste påföljden”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
VeraFredrikaDavidHaraldRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Malin
Gäst
Malin

raderat

Malin
Gäst
Malin

Svenska kyrkan har tagit avstånd från vad som står i bibeln och istället skapat sina egna regler samt tagit in satan (Islam) in till sitt kyrkorum. Nya och gamla testamentera är otvetydigt homofobiska och motsatsen till Islam. Dessutom ska kvinnan tiga i församlingen. Vad är då en homosexuell kvinnlig biskop som underordnar sig Islam annat än en antikrist sett utifrån ett Bibliskt perspektiv? J Den avkragade prästen gjorde ju helt rätt, är man kristen så ska man vara homofob annars är man inte kristen. Jag är uppvuxen i en Jehovas Vittnes familj men har efter all Biblisk korvstoppning tagit avstånd… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Avslutade mitt bidrag till denna institution för många år sedan. Det enda som jag uppskattar är den vackra musiktraditionen som orgel och kör. Och framförallt i kyrkor/katedraler med tyska eller franska orglar. När detta förbjuds och släcks ner då är kristendomen död.

Harald
Medlem

Mångkulturens effekter. Hela samhället slits sönder inifrån. Avkragningar var ovanligt förr. Nu har vi haft minst tre på ett år. För att vissa präster inte följer den förbannade värdegrunden. Som alla förslag på misstroendeförklaringar i riksdan. Och KU anmälningar. Partiuteslutningar. Avsked och HMF domar. Osv. Samtidigt flyttar man efter kritik den rasblandade transsex och bögaltartavlan i en Malmökyrka. Inte för att man fått kritik för den, eller åtminstone låtsas man fegt att det inte är därför, utan för att folk kan misstolka den som att kyrkan tycker att transsexuella är djävulska. Som om dom var naturliga inslag i Edens gård.… Läs mer »

David
Medlem

Vi har fantastiskt vackra kyrkor runt omkring i landet. Tänk om alla Svenskar/Radikaliserade ”Sverigevänner” började använda dem, träffas där varje Söndag för att umgås och ”äga” platsen. Samt protestera högljutt mot alla präster som sprider degenererande budskap.

#tatillbakakyrkorna

Fredrika
Medlem

Vilket fint förslag! Kyrkan välkomnar alla, även dem som de utpekar som de största syndarna. Enligt dem är nog de största syndarna nationalister. På den senaste gudstjänst jag deltog i beklagade sig prästinnan i sin predikan över ”förintelsen” och över nationalismen som nu hotar EU. Vad ska kyrkan göra om vi börjar samla ihop oss i Guds hus? Ska de ringa efter polisen? Visa att deras tal om att Jesu kärlek är till för alla bara är falskt tal? Kan de avkraga en präst för hans politiska åsikter kan de nog avkraga församlingsbor också. Vi skulle kunna mötas i kyrkorna… Läs mer »

Vera
Medlem

Vi har en verklig användbar kyrka i Grängesberg, visserligen ett ”Fader Vår” garage men underbart ljus och modern. En gedigen byggnad som mycket sällan används. TÄNK OM det fanns en miljardär med moralpatos som köpte den så att avkragade präster med normer kunde få en kyrka att predika där? Men tyvärr är det så med kapitalister att de är föga intresserade av andra ting än att öka sitt kapital. Davids inlägg lockade mig till denna önskedröm.

Malin
Gäst
Malin

För min del skulle det vara trevligt med ASA tempel.