PR-kuppen som gick fel – nu slutar Ludvikabor handla på pizzeria

LUDVIKA. PR-kampanjen från pizzerian var förmodligen tänkt att få fler kunder. Istället har verksamheten sjunkit. Det bekräftar pizzerian själv.

Det var efter 1 maj-demonstrationen i Ludvika som ägaren till den lokala pizzerian Titanic hävdade i lokalmedia att en ”nazist” med ”hakkors-pin” dundrat in på pizzerian och betett sig illa. Ägaren, Serkan Abika, ska då ha kastat ut honom.

Pizzerian har sedan dess drivit en kampanj mot nationalsocialism och Nordiska motståndsrörelsen. Ägaren säger bland annat till Nyheter24 att han hade portat kunden även om han inte hade betett sig illa, enbart på grund av kundens politiska åsikt.

Den enda som säger att det gick till på det sätt som ägaren säger, eller att någon medlem från Motståndsrörelsen ens befann sig på pizzerian under dagen, är Abika själv. En hel del tyder på att det hela är en false flag-aktion från pizzerian själv i syfte att locka kunder.

Och i början gick PR-kuppen bra. Man fick med sig lokalmedia och riksmedia på tåget som skrev mängder med artiklar med budskap som ”nu hyllas pizzerian i Ludvika”. Organiserade antirasister har även gillat inläggen på sociala medier.

I verkligheten har dock pizzerian tappat kunder. Det bekräftar pizzerian själv i ett inlägg på Facebook där man nu skriver att ”verksamheten sjunkit” och att man fått många klagomål via brev. Till Sveriges Radio klagar också ägaren till Titanic Pizzeria på att det skett många busringningar och att låtsasbeställningar har skadat verksamheten.

Källa:
Titanic Ludvika på Facebook

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
GrottbjörnenRokvikenCaesar-AureliusAndreasFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Senaste
Medlem

Åk hem, Serkan Abika, och porta hur många kunder du vill. Här ska du inte vara.

Karl-Путин A
Medlem

Titanic var ju ett passande namn på det sjunkande kebabskeppet.

_DH_
Medlem
_DH_

En ”nazist” på en pizzeria?! Men bedyrade inte någon efterbliven och överviktig ”man” att man inte gjorde det inom NMR, att det var någon slags dödssynd?

comment image

Apropå pizza. Om någon fortfarande köper pizzor på dessa hak så kan jag istället rekommendera pizzakiten som Ica säljer, de brukar kosta 20-25 någonting, och innehåller helt klart mer deg än en pizzeriapizza, även om man själv får stå för ingredienserna utöver tomatsåsen. I praktiken får man väl ner kostnaden till 1/3 av den summa blattarna vill råna en på.

Karl-Путин A
Medlem

Helt klart min favorit före babbepizza. Är man lite huslig av sig kan man göra både degen och tomatsåsen själv, så blir det ännu billigare och bättre. Fördelen med ICAs kit är att det går snabbt. Jag lärde mig en intressant variant på inbakad pizza eller pirog i Norge. Man sätter en deg. Steker några korvar, typ wienerkorv och lök. Kavla ut degen när den jäst klart, skär den i fyrkanter något kortare än korvarna, lägg i en korv + lök & kryddor i varje degruta, rulla ihop så att ändarna på korven sticker ut och grädda i ugnen i… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Påminner om pinnbröd.

Fredrika
Medlem

Men är det inte så här en sann folkrörelse fungerar, funderar jag. Spontana infall från folket som har direkt påverkan på samhället? Sånt som inte syns. Som ”experterna” som förnekar existensen av en sann folkrörelse därför att SIFO inte kan mäta den. Eller för att experterna av politiska skäl använder sin önskan om att folkrörelsen inte finns både som en hypotes och en slutsats redan innan de har kunnat ta reda på saken?

Andreas
Medlem

Pizza = Nackskott ;)

Grottbjörnen
Medlem

ja vi vet ju alla vad som händer med motståndsfolk som äter pizza eller dricker Coca cola

Caesar-Aurelius
Medlem

För de som ännu inte har beställt pizza så går det fint via TOR+VPN på https://onlinepizza.se/ludvika/restaurang-och-pizzeria-titanic

Rokviken
Medlem

Vem vill äta undergångspizza?

Caesar-Aurelius
Medlem

Vem har sagt att man måste äta pizzan man beställt hos herr Babbobabbo? Eller ens att man hämtar ut den???

Rokviken
Medlem

Nej, såklart :)