Positiv respons efter skolaktion i Umeå:
”Det stämmer att vi inte får säga vad vi tycker”

MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Under dagen genomförde Näste 6 en aktion vid Tegs Centralskola i Umeå, med tanke på oroväckande rapporter om åsiktsförtryck och lögner från skolans ledning. Aktionen uppskattades av flera elever som Nordfront har talat med.

Näste 6 uppmanar Tegs Centralskolas svenska elever att stå upp mot förtryckande lärare. Foto: Nordfront.se.

Medlemmar i Näste 6 genomförde under onsdagsförmiddagen en aktion vid högstadieskolan Tegs Centralskola i Umeå. Bakgrunden är bland annat att skolans rektorer Charlotte Skarin och Helena Björnwall Åström inte bara bedriver en omfattande lögnkampanj om Motståndsrörelsen – de har också meddelat att de tänker fortsätta polisanmäla flygblad från organisationen, trots att JK meddelat att de är helt lagliga. Därmed försöker man misskreditera budskapet från ett parti som ställer upp i höstens allmänna val.

Droppen för Näste 6 var dock när allt fler rapporter kom från elever på Tegs Centralskola om hur både lärare och rektorer trakasserar och förföljer personer på skolan som hyser nationella eller invandringskritiska åsikter. I vissa fall har man till och med klagat på kläder eller frisyrer, som av okänd anledning har kopplats samman med ”fel” åsikter.

Under aktionen – som livesändes via Youtube –  höll Simon Holmqvist, nyhetsredaktör för Nordfront och en av Näste 6:s gruppchefer, ett tal till skolans elever som samlats utanför matsalen om att de inte ska lyssna på lärare som ljuger och försöker förmå dem att byta åsikter. Holmqvist tog även upp andra exempel på saker som Tegs Centralskolas lärare döljer för eleverna:

Era lärare berättar inte att det finns en medveten plan bakom massinvandringen sedan lång tid tillbaka, som betalas av rika bankirer för att skapa en uppblandad och rotlös massa av konsumenter av Europas befolkning. De döljer att samma bankirer sponsrar organisationer som propagerar för massinvandring här i Sverige och samtidigt ger pengar till andra organisationer som propagerar för utvandring till Europa och Sverige i länder som Syrien och Afghanistan.

De vill inte att ni ska förstå anledningen till att rika bankirer vill se krig och elände och flyktingströmmar till Europa och Norden! De vill få er att tro att allt detta är något helt naturligt.

I efterhand har SVT Västerbotten intervjuat rektor Charlotte Skarin, som säger att det är ”jättetråkigt och upprörande” att Nordiska motståndsrörelsen fanns på plats och uppmanade eleverna att stå upp för sina åsikter. Man har även vaskat fram ett par elever som fällde negativa kommentarer om aktionen, men självklart ingen som var positiv.

Eftersom detta är en osann och icke-representativ bild av vad eleverna på Tegs Centralskola anser om aktionen har Nordfront valt att tala med några elever som var positiva. Av uppenbara skäl vill de dock vara anonyma.

— Det var väl kul att de hände nåt på TC [Tegs Centralskola] för en gångs skull. Nämen också att det var bra att röra om i grytan, att triggra feminister och lärare, säger en elev.

En annan berättar för Nordfront att han tycker det var en ”suverän aktion” och bra att Motståndsrörelsen var på plats och visade ”att de inte tänker acceptera ledningen på Tegs Centralskola och deras historik av struktur som förtrycker politiska åsikter”.

— Simon Holmqvist höll även ett oerhört bra tal som berörde på alla sätt och vis, sanningen kan man helt enkelt läsa på nordfront.se, säger eleven, som är en trogen Nordfrontläsare.

Ytterligare en elev berättar att han stödjer Motståndsrörelsen till hundra procent, men att han tyvärr inte vågade samtala med aktivisterna på plats med tanke på lärarnas förtryck:

— Delar alla åsikter. Sen var det intressant och viktigt att de tog upp problemen med skolledningen, hade gärna talat med dem om inte alla lärare var som hökar.

Eleverna bekräftar också att de inte fritt får tycka och tänka som de vill på skolan.

— Det stämmer att vi inte få säga vad vi tycker och att när vi säger vad vi tycker så säger lärarna att det är fel och att vi ska sluta säga så, berättar en elev.

Se hela livesändningen i efterhand:

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Johan says:

  Bra jobbat, kamrater! Jag önskar att jag själv hade deltagit på denna aktion

 • Ragnar says:

  HELL SEGER!!!

 • Jackie says:

  Ganska opedagogiskt att sätta munspärr på olik(rätt)tänkande elever. Vad hände med yttrandefrihet?
  Det är bara bra att allt yngre börja ifrågasätta och fundera över såna viktiga frågor. Hoppas de har en god ryggrad och fortsätter stå upp för sina åsikter.

 • David Nilsson says:

  vill tacka alla som kom till aktionen samt Simon Holmqvist för sitt tal som var exceptionellt bra, fanatismen i våran organisation ska inte underskattas. vi kämpar för vårt folk och våran framtid! De 14 orden klingar bra i detta tillfälle. Men detta är inte sista skolan Nordiska Motståndsrörelsen kommer till för att upplysa skolans vedervärdiga hyckleri!

  Vi kommer att segra, NORDEN RESER SIG!

 • Vilken härlig respons.

 • Klaus says:

  Upplysa svenska ungdomar om sanningen och förklara dem att NMR är självklart på svenskarnas sida är fundamentalt viktig. En bra och modig aktion. (Men kameraarbete skulle förbättras.)

 • Gunnar says:

  Helt fantastiskt. Sveriges ungdom – anslut er till motståndet!!

 • Karl A says:

  Mycket bra aktion. Svenska elever behöver allt stöd de kan få därinne i sina tankefängelser.

 • Fredrika says:

  Fantastiska skolungdomar. Nordens hopp är vad de är.

  Bra av Nordfront att prata med några av dem som motvikt till lögnmedias ensidigt ”opartiska” rapportering.


 • Lämna ett svar