Stefan Löfven bojkottar Almedalen i sommar – skyller på ”lobbyister”

POLITIK. Statsminister Stefan Löfven (S) tänker bojkotta Almedalsveckan på Gotland denna sommar. Han skyller på lobbyister och näringslivsintressen, och påstår att han vill träffa ”vanligt folk” istället.

Statsminister Stefan Löfven på turné till folket (skärmbild).

Årets upplaga av Almedalsveckan i Visby kommer att hållas mellan 30 juni och 7 juli. Under de åtta dagarna har de etablerade riksdagspartierna varsin huvuddag, där höjdpunkten är partiledarnas traditionsenliga sommartal.

I sommar kommer emellertid inte statsminister Stefan Löfven att vara på plats i Almedalen. Han skickar istället sin finansminister Magdalena Andersson, som kommer att hålla sommartalet för Socialdemokraterna.

Orsaken till att statsministern väljer att bojkotta Almedalsveckan i år beskriver han själv så här:

— Almedalen har blivit för mycket av lobbyister och näringslivsintressen och för lite av folkrörelse och enskilda medborgare.

Löfvens kritik mot hur politikerveckan i Almedalen har utvecklats lyser också igenom i ett Facebookinlägg på lördagen där han berättar om sin bojkott mot evenemanget:

Jag hyser även en stilla förhoppning om att Almedalsveckan i framtiden blir mer som den var då Palme startade det hela: En öppen plats där politiken, ideella organisationer och enskilda medborgare kan mötas och utbyta idéer.

Statsministern förklarar att han istället har kommit på något annat mycket viktigt att göra just den veckan som Almedalsveckan går av stapeln:

Istället tänker jag ägna den veckan åt att resa i Sverige och besöka de platser som media inte riktar sitt strålkastarljus mot … Jag ska samtala med dem som man i Almedalen talar om – men alltför sällan träffar under den där veckan i Visby.

Dem som Löfven syftar på, ”som man i Almedalen talar om”, är vanligt folk. Han vill träffa människor som faktiskt lever utanför kretsarna i Stockholm, Bryssel och Almedalen.

— Jag vill se hela vårt land, höra vilka drömmar, problem och utmaningar olika delar av landet möter, och forma politik utifrån det, säger statsministern till Aftonbladet.

Statsministern tänker alltså ägna Almedalsveckan åt att turnera runt i landet för att träffa folket. Något som det uppenbarligen inte finns tid att göra de övriga veckorna på året.

Källa:
Stefan Löfven struntar i Almedalen – reser själv i landet

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LingonetCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Jävla fylltratt, säg som det är, du klarar inte av att hålla dig nykter en hel vecka.

Lingonet
Medlem

Jag tror att (((etablissemanget))) vill börja avveckla almedalsveckan, mest för att nord.motst.rörelsen i princip tog över och kommer behålla greppet om den.
Det blev för uppenbart för kreti å pleti vilka hycklare och lögnare lövarna och antisarna var.
Om de stora(även media) ej dyker upp, kommer ingenting därifrån att rapporteras heller.
Sanningen stannar dold utan seriös debatt.

Lingonet
Medlem

Fast visst vore det fint med en helt nationalistisk vecka, där hela Gotland blir ett vitt paradis i en vecka åtminstone.
Hela världens alt media skulle flockas och MSM vore tvugna att rapportera därför.
Tänk, Gotland en no go zoon för ickevita undermenschen, i tusen år.