Populär sajt slänger ut nationalister

CENSUR. Den populära nätsidan Reddit, som ger användare möjlighet att starta egna grupper där de lägger upp länkar, har beslutat sig för att kasta ut den nationalistiska gruppen r/altright.

I kölvattnet av Donald Trumps valseger och på grund av paradigmskiftet som är igång i västvärlden har den nationalistiska gruppen r/altright vuxit enormt på nätsajten Reddit. Detta föll uppenbarligen inte i god jord hos sidans politiskt korrekta moderatorer som i veckan beslöt sig för att kasta ut gruppen.

I respons har nu utkastade användare upprättat en ny grupp hos den konkurrerande nätsajten VOAT som marknadsför sig som ett alternativ och som värdesätter yttrandefrihet.

Reddit har flera gånger tidigare kritiserats för att de censurerar användare och förbjuder grupper, något som ha lett till en användarflykt från tjänsten. Vänsterextrema på nätsajten välkomnar givetvis nyheten men tycks uppenbarligen inte förstå att yttrandefrihet och fri utväxling av idéer är mycket populärt bland unga människor på Internet och att tjänster som Reddit i det långa loppet kommer att förlora stort på grund av censuren.

Källa:
Populært nettsamfunn utestenger nasjonalister

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments