Polska nationalister demonstrerade i Auschwitz på ”förintelsedagen”

ANTISEMITISM. Nationalister i Polen som demonstrerade i Auschwitz kräver att landet befrias från den judiska makten.

Polska nationalister i Auschwitz på ”förintelsedagen” 2019.

Den polska polisen har påbörjat en undersökning av bild- och filmbevis efter det att cirka ett hundra demonstranter promenerade genom förintelsemuseet i Auschwitz på minnesdagen för ”förintelsen”.

Polska myndigheter säger att demonstrationen hölls samtidigt som polska tjänstemän och ”förintelseöverlevare” firade 74-årsdagen av det kommunistiska Sovjetunionens övertagande av arbetslägret i andra världskrigets slutskede.

De båda grupperna befann sig på olika sidor av museet och mötte aldrig varandra.

Demonstranternas egna fotografier visar hur de bär den polska flaggan på museiområdet. De ska också ha sjungit den polska nationalsången.

Ledaren för demonstrationen var den polske nationalisten Piotr Rybak. Den judiskt kontrollerade nyhetsbyrån Reuters rapporterar att Rybak sade att ”den judiska nationen och Israel gör allt de kan för att skriva om den polska nationens historia”.

Lokala polska medier publicerar även Rybaks slutkläm:

— Det är dags att kämpa mot judarna och befria Polen från dem!

Källa:
Police probe Auschwitz far-right protest calling to ‘free Poland’ from Jews

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
André DevecseriFredrikaCaesar-AureliusHampusLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Ouch! Demonstrationståg mot judendomen genom….auswitch!?
Årets händelse?

Hampus
Medlem

Europa vaknar sakta men säkert

Caesar-Aurelius
Medlem

Den polska polisen har påbörjat en undersökning av bild- och filmbevis efter det att cirka ett hundra demonstranter promenerade genom förintelsemuseet i Auschwitz på minnesdagen för ”förintelsen”.

Kanske polska åsiktspolisen skulle ta och börja sin undersökning med att titta på dessa autentiska foton från Auschwitz-Birkenau:

New born babies at Birkenau concentration camp
comment image

comment image

Caesar-Aurelius
Medlem

comment image

Fredrika
Medlem

Detta låter lite som om polackerna skulle stödja Tysklands eller vår sak men så kan det nog inte vara. Polackerna ser ofta inte längre bakåt än till Sovjetunionens bildande och hatar därför både ryssar (fast Sovjet var ett statsbygge som ryssarna oförtjänt fått skulden för) och tyskar som intog Polen. Visserligen var det främst för att återta territorier som stals från tyskarna i den förnedrande Versailleskrigsförklaringen mot Tyskland efter första världskriget,, men sedan gick ju Hitler längre. Det förlåter polackerna inte Tyskland för. Men man blir jätteglad när polacker inser att de har samma fiende som vi och tyskarna har… Läs mer »

André Devecseri
Medlem

Ryssen är betydligt mer hatad än tysken i Polen; detta daa problemen med det förment ryska inte upphörde förrän Sovjets fall, och än idag är förhaallandet med Ryssland inte bra. Kan dock tilläggas att knappt naagon under ca. 40 bryr sig numera.