Politikerveckan i Järva dag ett: Feministiskt initiativ

STOCKHOLM. Under lördagen inleddes politikerveckan i Järva och Nordfronts Mia Olsson var på plats.

Lördagen den 9 juni inleddes politikerveckan i det så kallade no-go-området Järva i Stockholm. Politikerveckan startades 2016 och går ofta under benämningen ”lilla Almedalen”. På plats fanns representanter från åttaklövern samt Feministiskt initiativ. Det var även representanter från olika föreningar och organisationer bland annat Hyresgästföreningen, Stockholms PK-högborg Södertörns högskola, Raul Wallenberg academy, Svenska kyrkan samt Europeiska kommissionen.

Foto: Nordfront (gäller alla bilder i artikeln).

Politikerveckans första dag var tillägnad Feministiskt initiativ (F!) och gick under temat ”jämställdhet och jämlikhet”. Konferencier för dagen var Alexandra Pascalidou.

Alexandra Pascalidou spexar.

När undertecknad anlände till platsen pågick det en paneldiskussion mellan Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig för Göteborgs kulturkalas samt ordförande för homofestivalen West Pride som anordnas i Göteborg, Seher Yilmas som är ordförande i Rättviseföreningen, Anna-Carin Joelsson från elnätsbolaget Ellevio samt en representant från White arkitekter.

De kom bland annat fram till att lösningen på det ”ojämställda” samhället är:

  •  Bostäder åt alla.
  •  Att det krävs modiga politiker.
  •  Att man måste uppmuntra kvinnor att välja teknikutbildningar.
  •  Att det är viktigt att politiker agerar förebilder för landets invånare.

Alexandra Pascalidou, representant från White arkitekter, Anna-Carin Joelsson, Tasso Stafilidis samt Seher Yilmas.

Pascalidou gormade även ut att benämningen ”no-go-zoner” inte stämmer överens med hur verkligheten ser ut. Istället menade hon på att om man bara skulle besöka dessa platser så skulle man direkt ändra uppfattning. Någonting hon själv kunde intyga då hon som barn bodde i förorten.

Därefter blev Järvabesökarna utlovade en ”paneldebatt” mellan de olika partierna. Själva ”debatten” uteblev dock då alla partier i grund och bottnen tyckte exakt likadant. Det pratades bland annat väldigt mycket om #MeToo, ”utsatta områden” och polisen. Höjdpunkten var dock när Sverigedemokraternas Linnéa Vinge helt plötsligt utbrast att hon inte hade någon aning om varför sexualbrotten lavinartat ökat under de senaste åren eller vilka gärningsmännen kan tänkas vara.

Man kan summera ”debatten” som följande:

  • Alla partier vill ha mer poliser i ”no-go-zoner”.
  • #MeToo är nästintill det bästa och viktigaste som någonsin hänt Sverige i historien.
  • Alla partier tycker att man måste satsa mer på skolan, speciellt i så kallade utsatta områden.
  • Man måste få stopp på att kvinnor känner sig otrygga.

Vilka partier här är för jämlikhet och jämställdhet och vill stoppa vardagsrasismen?, frågade Pascalidou.

Dagen avslutades med att F!:s Gita Nabavi höll tal.

Gita Nabavi.

Nabavi inledde sitt tal med att säga: ”jämställdhet och jämlikhet är dagens tema, om vi lägger till hållbarhet så är det exakt målsättningen för Feministiskt initiativs feministiska och antirasistiska politik”. Hon sade även att man idag har fel bild av hur situationen i så kallade utsatta områden ser ut. Hon påstod istället att dessa var fyllda med ”poesi”.

”I en tid när prioriteringarna styrs av rädsla och hårda tag, så kommer vi att verka för framtidstro och mjukare tag. Vi har kärleken som drivkraft och vi har också modet att tro på en bättre framtid.”

Hon pratade mycket om att ”kärleken” är viktigast, och att just F! representerar kärleken. Hon tror även att just kärleken kan lösa alla världens problem. Vidare påstod hon även att ”vi aldrig har haft det bättre”. Hon sade även att partiet vill förbjuda ”rasistisk och nazistisk” organisering.

Efter en stund kom hon in på klimathot och migrationen, vilka hon menar på går hand i hand, och vill då att vi ”omrustar” – från ett militärt försvar till mänsklig säkerhet. ”Mäns våld mot kvinnor skördar varje år fler offer än alla väpnade konflikter i världen”, påstod hon.

Slutligen pratade hon om att F! vill satsa på i princip samma saker som alla andra riksdagspartier: hållbarbet och miljö, skola, vård och omsorg, ”utsatta områden” och polisen.

Annat som gick att beskåda på plats:

Nabavis tal kunde höras på både engelska, arabiska och somali.

I ett tält kunde man tillverka egna ”plakat”. Här nedan är några av dessa:

En islamistisk församling var på plats, där man kunde ”ställa frågor till en muslim”.

De som ville kunde förtära ”Afro-tacos”.

Poliser stod bredvid stora scenen och höll ett ”hemligt möte”.

I Svenska kyrkans tält kunde man gissa vilket parti Jesus hade röstat på.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AFredrikaRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Ett spektakel med tomma ordfraser kan inte bli mer overklighet.

Fredrika
Medlem

Vilket fullkomligt briljant reportage! Gjort med knivskarp blic8k verkar det som. Fast det kanske inte behövs någon knivskarp blick för att fånga upp så mycket dumheter. Det verkar ha liknat SVTs bisarra ”flykting” TV-show 2015. Från höjdpunkten med sverigedemikrat Linnéa Vinge som bedriver Vöbsperpartiets politik (som sagt:riksdagen består av en åttaklöver) till lösningarna på problemen i Sverige som knappt finns eftersom vi aldrig har haft det bättre än nu, för om våra modiga politiker är förebilder för oss medborgare vet vi var vi hamnar om några år. Tänk er att vi agerar som Löfven, Fridolin, Sahlin, Kukhne, Björklund. De som… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Varför ska man ha fler poliser i blatteghettona där kärleken och poesin flödar?

Sammantaget finns det alltså inga problem i Fis Sverige, annat än att kvinnor känner sig otrygga. Men Fi vill inte skapa ett tryggare samhälle, utan man ska sätta ”stopp på att kvinnor känner sig otrygga”. Är det genom en utvidgning av HMF-lagen så att kvinnor som känner sig otrygga i närheten av rasfrämlingar sätts i fängelse, eller hur har de tänkt?

Karl-Путин A
Medlem

Många förknippar dagens invandrare med kriminalitet av alla de slag. Hade det inte varit taktiskt smart att åtminstone konferencieren på detta invandrarspekatakel hade varit hederlig?

https://www.nordfront.se/pascalidou-avslojas-efter-att-ha-plankat-text-igen.smr