Politiker ville störa i parlamentet – kastade rökbomb

UTRIKES. När politikern Arta Marku skulle sväras in som riksåklagare i parlamentet i Albanien började oppositionspolitiker att kasta rökbomber för att störa cermonin.

Det var nyligen när den albanske politikern Arta Marku skulle sväras in som riksåklagare i landet som kaos bröt ut i parlamentet där cermonin hölls. Detta då oppositionspolitiker började kasta rökbomber med syftet att förstöra cermonin. Utnämningen är en del i Albaniens reformer mot korruption för att skapa förutsättningar för att landet ska kunna ansluta sig till EU.

Detta är dock inte första gången som kaos utbrutit i det albanska parlamentet. År 2013 när Ahmed Dogman, partiledare för det bulgariska partiet Rörelsen för rättigheter och frihet (MRF), klev upp på scen för att hålla ett avgångstal sprang plötsligt en beväpnad man upp på scenen och riktade en pistol mot Dogman. Partiledaren var dock snabb med att slå till vapnet och några sekunder senare övermannades gärningsmannen och brottades ner inför tusentals åskådare.

— Folk hade svårt att tro att det hade hänt. Det var verkligen chockerande att bevittna. Under alla mina år i politiken har jag aldrig sett något liknande, sa Andorras tidigare utrikesminister Juli Minoves Triquell.

Källor:
Kaos i parlamentet – när politikern kastar rökbomb
Man försökte skjuta partiledare – under tal

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KarlKarlSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Sigfrid
Medlem

Det här är ett helt normalt sett för albaner att agera titta bara på hur dom som kommit hit uppför sig.

Karl-Путин A
Medlem

Enligt Slovakien, som är starkt kritiskt till Albaniens inträde i EU, består Albaniens befolkning av två olika kriminella klaner.

Karl-Путин A
Medlem

För 15-20 år sen tog den albanska maffian kontrollen över sexhandeln i stora delar av Europa. Så även i Sverige och Göteborg där flera av ”Andra Porrgatans” (Andra Långgatans) sexbutiker togs över. Utan att nämna några namn så var det en entreprenör från Öckerö och en från en välkänd göteborgsk judisk familj som fick ”stark konkurrens” och idag är dessa ett minne blott. Hur ägarförhållandena ser ut idag har jag ingen aning om och det är heller inget som intresserar mig särskilt mycket. I Hamburg och S:t Pauli (känt som Reeperbahn i Sverige) var det likadant. Detta föranledde att Hells… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Lite kändisskvaller:

https://www.flashback.org/t982943

Karl
Medlem

Jävla vildar!