Polisutredning i Finland – misstänker att Motståndsrörelsen är fortsatt aktiv trots förbud

FINLAND. Polisen i Finland har inlett en förundersökning efter misstankar om att representanter från, den för tillfället förbjudna, finska grenen av Motståndsrörelsen ska ha publicerat material på Motståndsrörelsens finska nätsida.

Efter att Nordiska motståndsrörelsen blev förbjuden i Finland, då polisen menar att organisationen bryter mot ”god sed”, överklagade Motståndsrörelsen domen till högsta domstolen som accepterade överklagan men valde att förbjuda organisationens verksamhet fram tills att ärendet är avgjort.

Nu har polisen i Finland inlett en förundersökning efter misstankar om att Motståndsrörelsen fortfarande är aktiv i lande trots det tillfälliga förbudet. Polisen misstänker att ”representanter från föreningen” har publicerat material på Varstarinta, som är Nordiska motståndsrörelsens finska nättidning som innan organisationsförbudet togs över av finsktalande medlemmar som är bosatta i andra nordiska länder.

Enligt forskaren Tommi Kotonen på Jyväskyläs universitet finns det ”en handfull sådana personer” som har ”fortsatt med sin verksamhet”, rapporterat Svenska Yle.

Källor:
HS: Polisen misstänker att Nordiska motståndsrörelsen brutit mot verksamhetsförbud
Politietterforskning i Finland – Motstandsbevegelsen mistenkes å være aktiv

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausSigfridLingonetFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Nä men det kan väl inte stämma att någon före detta aktiv medlem i Finland skulle göra något nu? verkar vara taget ur en virtuell verklighet.

Lingonet
Medlem

Oj! En handfull??
Är det någon här som tvivlat på att NÅGON i finska motståndsrörelsen lagt ner verksamheten pga ett diktatoriskt beslut från en judestyrd poliskår?

Sigfrid
Medlem

Friheten går inte att tysta det måste etablissemanget inse.

Klaus
Medlem

Det är förbjuden att försvara det vita Finland i Finland.