Polisutbildningen backar: ”Ingen bra idé att slopa de fysiska kraven”

INRIKES. Häromåret sänktes begåvningskraven för antagning till polisutbildningen och nyligen ville man även sänka de fysiska kraven. Nu har man dock kommit på att det kanske inte vore någon bra idé.

Nordfront har tidigare skrivit om polisutbildningens önskan att slopa de fysiska ansökningskraven för att få in fler kvalificerade sökande. Detta för att av totalt 1695 sökande misslyckades 305 personer med just de fysiska testerna, vilka innefattar att man har normal styrka och kondition.

Nu har polisen dock kommit fram till att det inte är någon bra idé att slopa det kravet.

— Det är en viktig del i yrket att ha en bra fysik, säger Anna Orhall, som är ansvarig för polisens utbildningar och fortsätter:

— Nu ser vi att det finns andra förbättringar vi kan göra istället. Då är inte det aktuellt längre. Vi ser ändå en vinst med att ha fysiska krav redan i ansökningsstadiet.

Häromåret har redan begåvningskraven sänkts vid antagningen till polisutbildningen, från en fyra till en trea på en niogradig skala. Likaså denna sänkning gjordes i hopp om att få in fler kvalificerade sökningar.

Källa:
Polisutbildningen behåller kravet på de sökandes kondition och styrka

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Fredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Jaha är det en viktig del i polisarbetet? Det har Orhall kommit på nu? Är hon en konsekvens av att begåvningskravet också sänktes? Snillet ser nu att det finns andra förbättringar att göra istället. Menar hon alltså andra försämringar? För det var ju det de införde för att öka kompetensen och antalet kvalificerade sökande.

Lider hela Polisen av socialdemokratisk ”logik”? Jag trodde att de hade bytt polischef, äntligen.