Polistrakasserier efter politiskt föredrag i Sundsvall

ÅSIKTSREGISTRERING. Efter gårdagens föredrag med Klas Lund i Sundsvall stoppade polisen de flesta av deltagarna när de lämnade föredragslokalen i bilar.

Sist Motståndsrörelsen höll ett torgmöte med tal i Sundsvall stoppade polisen flera bilar med aktivister med motiveringen att de vill ta aktivisternas personuppgifter då de ej visste vem som var ansvarig för aktionen men misstänkte att den personen gjort sig skyldig till att ha organiserat en ”olaglig demonstration”.

Även efter gårdagens föredrag med Motståndsrörelsens ledare Klas Lund utmärkte sig Sundsvallspolisen på ett negativt sätt. Nästan samtliga bilar som lämnade föredragslokalen blev stoppade och chaufförerna fick visa ID och göra alkoholtest. Vissa av bilarna blev också genomsökta och polisen kontrollerade också vissa bilars körduglighet.

Se bilder på polistrakasserierna nedan:

åsiktspolis 1

Åsiktspolisen slog till än en gång. Den här gången med ”nykterhetskontroller” en kort bit från föredragslokalen samt genomsökningar av vissa av deltagarnas bilar.

åsiktspolis 2

”Motorn fungerar som den ska. Hittade ni några bomber i den andra bilen?”

åsiktspolis 3

åsiktspolis 4

”Det är min bestämda åsikt att det är vettigt att göra nykterhetskontroller på människor som besökt ett alkoholfritt politiskt möte ute på landet sent en lördagskväll. Det här är inte politiska trakasserier.”

åsiktspolis 5

”Jag skulle vilja rapportera in en åsiktsbrottsling här, kom.”

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om