Polistillslag – mot ungdomar med soft air guns

DALARNA. Många svenskar upplever att polisen tar lång tid på sig eller överhuvudtaget aldrig dyker upp när man ringer in och rapporterar ett brott. En incident i Dalarna visar att ett sätt att få polisen att prioritera ett ärende är att påstå att man sett beväpnade nationalsocialistiska frihetskämpar.

Klicka för större bild.

Motståndsrörelsens fana. Klicka för större bild.

— Anmälan kom in 11.44. Man hade sett tre personer på en villatomt vid Östra Storgatan och som stod där med automatvapen och en flagga, berättar Göran Nilsson, vakthavande vid dalapolisen, för DT.

Flaggan var Motståndsrörelsens stödfana och polisen såg fram emot att gripa nationella aktivister för grovt vapenbrott när ett tiotal poliser från både Dalarna och Västmanland ryckte ut till villan som ligger i Ludvika.

När polisen anlände ska inga människor ha befunnit sig på tomten, varför polisen beordrade personerna som befann sig i huset att komma ut.

Besvikelsen bland polisen måste ha varit stor då det varken fanns några riktiga vapen eller organiserade nationalsocialister i huset. Nilsson vid dalapolisen rapporterar:

— Det visade sig att det inte förekommit några riktiga vapen. De hade en eller två kpist-attrapper samt en flagga för Svenska motståndsrörelsen. Det var tre unga killar och vi har pratat med både dem och föräldrarna.

Något grovt vapenbrott var det alltså inte fråga om, men det hindrar inte DT från att beklaga sig över att polisen inte rånade ungdomarna. ”Flaggan och vapenatrapperna [sic] får de behålla”, skriver DT som att något annat ens skulle vara tänkbart.

Enligt uppgifter till Nordfront är de tre ungdomarna inte kopplade till Motståndsrörelsen och vapnen i fråga ska ha varit soft air gun-leksaker. DT och polisen påstår att ungdomarna spelade in en film och att polisen ”talade om för dem att folk kan bli oroliga när de ser sånt här”. Huruvida ungdomarna kontrade med att folk kan bli oroliga över svenska polisens kompetens och prioriteringar är oklart.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om