Polistillslag mot gängkriminella – hittade paramilitär utrustning

GÄNGKRIMINALITET. I tisdags genomfördes en polisräd mot det så kallade Vårbynätverket i Stockholm. Polisen hittade paramilitär utrustning i form av automatvapen, ammunition, handgranater och sprängmedel.

Genrebild. Foto: Polisen.

I tisdags genomförde polisen en husrannsakan i Vårby i södra Stockholm, där man grep två personer kopplade till det kriminella gänget som kallas ”Vårbynätverket”. Polisen gjorde ett fynd som snarare för tankarna till ett land i fullskaligt krig, snarare än Stockholm i fredstid.

På platsen hittades stora mängder automatvapen med tillhörande ammunition, handgranater och andra sprängmedel.

För tillfället sitter 19 personer med koppling till Vårbynätverket häktade i Stockholm. Bland brottsmisstankarna mot dessa finns grova vapenbrott, förberedelse och stämpling till mord, grova narkotikabrott, brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, rån, människorov, med mera.

I somras kidnappades gangsterrapparen Einár av gärningsmän som misstänks ha koppling till Vårbynätverket. Under kidnappningen ska rappartisten ha blivit förnedrad och iförts kvinnokläder och hundkoppel.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments