Polisstudenter får fortsätta utbildning – trots att de inte kan skjuta

CLOWNSVERIGE. 15 studenter på polisutbildningen i Växjö får fortsätta trots att de inte klarar av skytteutbildningen.

15 studenter på polisutbildningen får fortsätta sina studier, trots att de blivit underkända i pistolskyttet. Enligt uppgifter till Expressen har de studerande problem med att orka trycka av, sikta och några ska till och med ha hyperventilerat under provet.

Anledningen till att de får fortsätta trots underkända skytteprov är att det kostar för mycket pengar att få dem godkända.

— Om vi försenar dem med ett halvår så innebär det en förlust för svensk polis med 7,5 årsarbetskrafter, säger Ola Kronkvist, prefekt på polisutbildningen i Växjö.

— De kommer få stödåtgärder som skytte med laserutrustning, om resurspass, och redan från termin ett ska vi jobba med träning för underarmsstyrka, fortsätter Kronqvist.

Enligt uppgift ska det röra sig om 13 kvinnor och 2 män som inte klarat skytteprovet.

Källa:
Polisstudenter underkänns i skyttet: Uppges vara för svaga

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EthnySverkerJan HjelmKlausDissident Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Dissident
Medlem

2 till män som borde steriliseras i framtiden alltså. Vad fan är det för ”män” som antingen inte klarar av att trycka av en avtryckare, eller som t o m börjar hyperventilera, för att dom ska skjuta ett skott? Finns det någon man som läser detta, som har skjutvana, som minns att man inte skulle haft kraft nog att trycka av en avtryckare, eller att man började hyperventilera? Det är så långt bort från verkligheten så det finns inte. Är det Steve Urkels- och Bill Gates-nördar numera som söker sig till Polisen? Eller trannieboys eller något? Viktig relaterad läsning för… Läs mer »

Klaus
Medlem

Antingen vapenför eller ej vapenför. Nya svenska poliser som uniformhängare. Kanske kan de vifta med batongen.

Jan Hjelm
Medlem

Det behövs många poliser i framtiden. Antagligen 2 stycken till varje tjänst som kommer att jobba i par. En som kan skjuta, slå med batong, brotta ned busar – allt det där farliga. En som kan läsa utan att röra på läpparna, skriva rapport på datorn med pekfingrarna och räkna, både hur många wienerbröd som behövs till fikat och hur många skott kollegan skjutit utan att träffa – medan hon hyperventilerar.

Sverker
Medlem

Ytterligare en hona som skaffat fel jobb: https://twitter.com/AmoK_77/status/1138164985803223041

Ethny
Medlem

13 stycken feminister som fått arbetet för att göra det mer jämställt. Två stycken beta-cucks pojkar som förmodligen lider av diverse psykiska problem. Hur svaga är dessa som INTE klarar av att trycka av? Samt vilka hyperventilerar under träning? Herregud… Inte undra på att (((polisen))) är som de är idag, fjollor. Förmodligen sådana människor som blev mobbade i skolan (inte för att jag stödjer mobbning i sig öht) och tar det över andra nu istället. T.ex motståndsmän, då de förmodligen njuter av att vara översittare och ha ombytta roller. Detta enbart för att de är polis”män”, inte för att de… Läs mer »