Polisfacket målar upp mardrömssituation – kritiserar Dan Eliasson

INRIKES. Den kontroversielle rikspolischefen Dan Eliasson får skarp kritik från sina egna underordnade inom Polisförbundet. Dessa målar upp en närmast mardrömsliknande situation för den svenska polisen.

Dan Eliasson får fortsatt hård kritik från alla möjliga håll och kanter. Nu även från den fackliga organisationen Polisförbundet.

I november släppte Brottsförebyggande rådet en rapport som visar att rekordmånga svenskar uppger sig ha blivit utsatta för brott under 2016. Bland annat uppgav hela 15,6 procent att de drabbats av något eller några av brotten misshandel, hot, sexualbrott, personrån, bedrägeri eller trakasserier.

Sveriges kontroversielle rikspolischef, Dan Eliasson, har dock nyligen gått ut och sagt sig se ”en ljusning” för polisen. Bland annat menar Eliasson att det i två av de 61 utsatta invandrarområdena blivit ”något bättre”. Rikspolischefens utspel kommer i samband med ett bredare Baghdad Bob-liknande mediaspektakel där Eliasson bland annat yrkat på hårdare straff för unga brottslingar samt högre löner för poliser som arbetar i yttre verksamhet i syfte att vända polismaktens negativa trender.

Någon som inte delar rikspolischefens optimism är fackorganisationen Polisförbundets vice ordförande Anna Nellberg Dennis som inte tror att polisens ”bristande resurser” kommer att kunna åtgärdas nästa år.

— Det krävs stora investeringar. Avhoppen från kåren fortsätter, vi fyller inte platserna på polisutbildningen och måste lägga ganska grova brott på hög, säger Nellberg Dennis.

Magnus Hörnqvist, som är docent på kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet, anser inte heller han att Eliasson har fog för sin optimism:

— Nej, inte om man får tro polisen själva. Polismyndigheten har tecknat en allt mörkare bild över utsatta områden, säger Hörnqvist.

Han menar också att Dan Eliasson bara använder sig av populistiska utspel om fler poliser och hårdare straff för att de ger en opinionsmässig effekt bland folkmassorna.

— Han är tjänsteman och säger det som förväntas av honom. Han sitter ganska löst, alla är arga på Dan Eliasson, avslutar Hörnqvist.

Källa:
Rikspolischef Dan Eliassons framtidsoptimism får kritik

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
7 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Polismyndigheten körs i sank för att ersättas med överstatligt organ styrt av FN istället, det är utvecklingen jag ser. De vill få oss att tro att det är omöjligt för oss att hålla ordning på vårt eget samhälle, att vi ska vända oss till NWO-militär istället. Eliasson är den som förnekar det i det längsta, tills den fullständiga katastrofen är ett faktum och vi inte har någon egen polis.

Senaste
Nybörjare
Senaste
2 år sedan
Reply to  _DH_

Kanske var tafsa inte-armbanden en medveten provokation för att totalt sänka förtroendet för polisen och göra befolkningen redo för ett scenario som du beskriver. Respekt-kampanjen i Köln med toleransarmbanden är lika vansinnigt och i kombination med ”terrordåden” som i allt snabbare takt avlöser varandra ska vi välkomna ”lösningarna” de sedan erbjuder.

Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan

Som det insinueras i artikeln så finns det inga bristande resurser, det finns däremot ingen politisk vilja att ta itu med dessa problem.

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Titta på denne man, Dan Eliasson, Sveriges rikspolischef.

Han är en tvättäkta folkförrädare och JUDE-lakej.

Fortsättning följer om denne man…

Anders
Nybörjare
Anders
2 år sedan

Att denne rikspolischef ska kunna undkomma sitt välförtjänta stränga straff i det framtida Norden är fullständigt otänkbart.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Dan Eliasson är ett stort kräk som bara går judarnas ärenden för sin egen överlevnad.Han har själv beordrat att nationella ska bekämpas istället för att lägga resurser på att bekämpa riktig brottslighet.Polisens resurser räcker bra i vårt land bara dom används på rätt sätt.

Klaus
Nybörjare
Klaus
2 år sedan

Polismän och -kvinnor, bara en nationell (!) och socialistisk regering gör rätt polispolitik!