Poliser ”rollspelar” med invandrarungdomar: ”Ska öka förtroendet”

INRIKES. Enligt Brå är förtroendet för rättsväsendet väldigt lågt i så kallade särskilt utsatta områden. Polisen försöker därför öka förtroendet genom att ”rollspela och samtala” med invandrarungdomarna.

I de så kallade särskilt utsatta områdena i landet är förtroendet för polis och annan blåljuspersonal lågt. I det invandrartäta Stockholmsområdet Botkyrka arbetar man nu med att försöka vända trenden genom att ha sessioner innehållandes så kallade rollspel och samtal med polis, ambulans och räddningstjänst.

— Vi har under en längre tid haft problem med att vissa vill sprida hat mot blåljuspersonal och det försvårar vårt arbete. säger Martin Lazar, lokalpolis i Botkyrka.

Konceptet bakom ”samarbetsövningen” kallas för PAR, som står för ”polis, ambulans och räddningstjänst”. Lazar är en av de som kommit på arbetsmetoden då han uppger sig tycka att relationen till medborgarna är extra viktig. Han hoppas därför att förtroendet mellan rättsväsendet och ungdomarna kommer att förbättras genom ”informationsspridning och medförståelse”. Detta menar han i sin tur ska leda till att ”de kommer att kunna jobba utan att få motstånd”.

Enligt tidigare forskning ska bemötandet av rättsväsendet vara avgörande för vilket förtroende man senare har. Enligt senaste rapporten från Brottsförebyggande rådet (BRÅ), är det bara hälften av de som bor i så kallade utsatta områden som har förtroende för polisen, vilket är färre än boende i övriga områden.

Konceptet PAR drog igång för ett år sedan och ska enligt uppgift hittills ha varit lyckat. Därför har också Göteborgs kommun dragit igång med konceptet och de poliser som medverkar i arbetet hoppas även på att metoden kommer att spridas över hela landet.

Källa:
Rollspel med blåljuspersonal ska öka förtroendet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AVeraRokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

För att kunna dansa som par måste man ha ungefärlig samma känsla för musikalitet. Och som kvinna måste man lita på mannen som för.
Dansföringen i detta fall tycks bli dysfunktionell.

Vera
Medlem

Vad spelade polisen för roll i Göteborg 2017? Inte Polis i alla fall utan mer utländska ligamedlemmar som slog fosterlandsvänner blodiga.

Rokviken
Medlem

En maffia som är finansierade av den bankelit som under lång tid ockuperat vårt land.Deras programmerade hantlangare gör väl antagligen det som de är gjorda för.De är inte mänskliga.

Karl-Путин A
Medlem

Det saknas sannerligen inte svarta hål att kasta svenskens surt förvärvade skattepengar i – varför inte bara erkänna att massinvandringen och mångkulturen är det största fiasko vi någonsin råkat ut för och agera därefter?

Lite SD på det här: Ett av Jimmie Pottsorkens senaste utspel är att man ska riva alla invandrarghetton och ersätta dem med nybyggda lyxiga förorter typ trädgårdsstäder. Det är nämligen inte invandrarna från tredje världen som förvandlar välbyggda svenska förorter till sunkiga kriminella ghetton, utan tvärtom; det är de svenska förorternas fel att invandrarna blir kriminella och skapar nogo-zoner dit inte ens polisen vågar sig.