Poliser med automatvapen patrullerar julhandeln i Stockholm

INRIKES. På grund av en förhöjd risk för terrordåd har Polisen i Stockholm skickat ut polispatruller beväpnade med automatvapen. Polisen beskriver det som en ”trygghetsskapande åtgärd”. 

Genrebild. Foto: Twitter.

Trots Folkhälsomyndighetens uppmaningar om att stanna hemma bedömer Stockholmspolisen att fler än vanligt kommer att ge sig ut på stan för att handla inför jul. Därför väljer Polisen i år att förstärka sina enheter med automatvapen.

De tyngre beväpnade enheterna ska patrullera runt i centrala Stockholm och andra platser som man av taktiska skäl inte vill berätta om. På senare tid har polisen fått indikationer på att terrorhotet i landet har ökat, varför man nu väljer att visa upp sig mer.

— Varje år har vi förstärkta resurser vid juletid på platser där mycket folk rör sig, det har vi även i år. Syftet med den ökade närvaron är att öka tryggheten för folk som befinner sig i de här publika områdena, förklarar polisens presstalesperson Per Fahlström i en kommentar till DN.

Den förstärkta polisbevakningen har pågått sedan förra veckan och väntas fortsätta åtminstone fram till jul. Det kan också komma att förlängas fram till nyår.

Terrorhotnivån i landet ligger sedan en längre tid tillbaka på tre på den femgradiga skalan, vilket innebär att Säpo bedömer att det finns ett förhöjt hot för terrorbrott.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments