Polisens nya stunt: Kör i formation som en känd ”nazistsymbol”

INRIKES. Den svenska polisen har fått hård kritik för deras oförmåga att stoppa den ökande våldsspiralen i landet under året. Nu hälsar man svenska folket ”god jul” genom att köra utryckningsfordon i vad man kallar en julgran, även om det är misstänkt lik en ”nazistsymbol” som makteliten vill förbjuda.

Polis och räddningstjänst i Värmland kör i formation av runan Tyr. Foto: Polisen.

Varje år kring jul flyger försvarsmakten i form av en pil och filmar det. Meningen är att det ska se ut som en julgran och vara en julhälsning.

Nu har polisen i Värmland tillsammans med räddningstjänsten tagit efter. I en film som delats på sociala medier ser man hur utryckningsfordon kör med sirener på i form av en pil, som påminner betydligt mer om runan Tyr än någon gran.

”Polisen och Räddningstjänsten önskar alla en God Jul med vår egen gran!”, skriver de under klippet.

Tyrrynan är en av de fornnordiska symboler som Sveriges maktelit beskriver som ”nazistsymboler” och vill förbjuda. Detta eftersom det är Nordiska motståndsrörelsens symbol.

Redan förra året tillsatte regeringen en utredning om att förbjuda fornnordiska symboler, där runan Tyr nämndes specifik av den ökände yttrandefrihetsmotståndaren och justitieministern Morgan Johansson (S). Den gången kom man dock fram till att någon lagändring inte behövdes, troligtvis eftersom man förväntade sig en fällande dom i höstens åsiktsrättegång i Göteborg och därmed en omtolkning av hets mot folkgrupp-lagen där den också skulle innefatta Tyrrunnan.

Den friande domen har dock gjort att en ny lagstiftning åter diskuteras bland politikerna eftersom ”nuvarande lagstiftning uppenbarligen inte räcker till”. Frågan är alltså om detta blir en årlig tradition, eller om polisen behöver hitta någon annan symbol att stjäla lite stjärnglans från i framtiden.

Källor:
Polisen önskar god jul med julgranskaravan
Fler rasistsymboler kan bli förbjudna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Ethny
Nybörjare
Ethny
7 månader sedan

Meh! höll på att utforma en rätt lång kommentar som tog ca 25-30 minuter att skriva, så händer något (inte från mitt håll) utan Nordfront som uppdaterades eller någonting liknande så allt bara försvann i kommentarsrutan! :( Note to self: Istället skriva ned i ett dokument först. Får bli en helt annan inriktning och en kort sådan istället. – Härligt om polisen gick ut med att de sympatiserar för NMR. För att sedan åka till alla de (((no-go)))zoner vi har i hela Svea med pansarvagnar och allt möjligt. Därefter upprättas ett bröstvärn så ingen kan lämna landet och man påbörjar… Läs mer »

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
7 månader sedan

Vilken vacker symbol. Är det så att Värmlands räddningskår har kommit till insikt?

Jan Hjelm
Nybörjare
Jan Hjelm
7 månader sedan

Ger mig fan på att Rikspolischefen beordrar ut en formation som en sexuddig stjärna till nästa jul…

Thor
Nybörjare
Thor
7 månader sedan

Formation swastika hade nog varit svårare