Polisens insatsstyrka slog till mot mamma med småbarn

INRIKES. Tungt beväpnad polis i form av Bergslagens insatsstyrka stormade under tisdagsmorgonen en mamma och hennes två små barn i deras hem. Anledningen var att hennes sambo misstänks för att ha varit med och skjutit en varg sex månader tidigare.

Genrebild. Foto: Polisen.

Det påstås att det råder brist på poliser i vårt land, där grova våldsbrott läggs ner och våldtäktsanmälningar läggs på hög, och att polisen behöver göra noggranna prioriteringar kring hur deras resurser ska användas.

Klockan sex på tisdagsmorgonen stormade polisens insatsstyrka från polisregion Bergslagen med höjda automatvapen en ensam mamma med två små barn i deras hem i Rättviks kommun i Dalarna.

Anledningen till insatsen var att kvinnans sambo, som greps på väg till sitt arbete före klockan fem samma morgon, misstänks för att varit med och dödat en varg sex månader tidigare.

Kvinnan som låg och myste i sovrummet tillsammans med sina små barn hörde bilar köra in på gårdsplanen och bildörrar slå igen. Hon tittade ut genom sovrumsfönstret och såg flera bilar och människor.

Hon hann precis få på sig morgonrocken och ta sitt ett-åriga barn i famnen innan tungt beväpnad polis i skyddsutrustning stormade in i hemmet. Innan hon ens hunnit lämna sovrummet var fyra svartklädda poliser med höjda automatvapen inne i huset och ropade att det var polis och husrannsakan.

Röda laserpunkter från vapnen fladdrade över väggarna innan en polis upptäckte henne och barnen och sänkte vapnen.

Kvinnan och barnen var skräckslagna och ville lämna huset men nekades eftersom polisen först ville ha fram nyckeln till vapenskåpet. Till slut drog sig insatsstyrkan tillbaka ut på gården medan vanliga uniformerade poliser och civil polis kom in i hemmet.

— Sedan lämnade de mig inte för en sekund. Polisen var med när jag klädde min fyraåring och bytte blöja på min dotter. De stod bredvid när jag försökte ordna frukost till barnen, och tittade på när jag packade lite grejer när vi skulle åka hemifrån, berättar kvinnan.

Småbarnsmamman visiterades innan hon fick lämna hemmet för att köra till en väninna. Polisen sökte igenom skötväska och en matkasse och gick även igenom hennes plånbok trots att hon inte misstänktes för något brott. Sedan kom de på att de behövde söka igenom hennes bil.

— Och så kom de plötsligt på att de inte sökt igenom min bil, så då fick vi vänta ytterligare innan vi kom ifrån det hemska som pågick, berättar mamman.

Efter den obehagliga upplevelsen var de alla i chock, men det ettåriga barnet har återhämtat sig då det var för litet för att förstå. Det äldre syskonet som är fyra år mår dock inte alls bra.

— Min ettåring är för liten för att förstå, men min fyraåring mår inte alls bra. Han är orolig och har mardrömmar. Han har börjat kissa på sig igen, och vill inte åka hem när jag hämtar honom på dagis utan vill att vi hälsar på en släkting istället.

Kvinnan undrar varför polisen som ju redan gripit hennes sambo och bör ha känt till att det bara fanns en mamma med barn hemma, behövde slå till med full insatsstyrka och varför de inte bara kunde skicka dit vanliga poliser som knackade på dörren.

Advokat Sven Severin, försvarsadvokat för kvinnans sambo, har kommenterat händelsen:

— Den misstänkte, kvinnans sambo och barnens pappa, var ju vid tillfället också i polisens förvar. Det gör hela polisinsatsen ännu mer anmärkningsvärd och obegriplig. Polisen kan som en förklaring anföra att det fanns vapen i huset och att det var därför man tog till det tunga artilleriet, men konsekvensen av det är ju att insatsstyrkan alltid måste tas i anspråk när polisen gör hembesök hos en jägare. Något som är fullkomligt orimligt.

I det i grunden förändrade Sverige där bomber sprängs på gatorna och människor skjuts ner på öppen gata, slår polisen hårt mot vanliga skötsamma människor medan de grova våldsbrotten prioriteras ned.

Källor:
Insatsstyrkan stormade jägarfamiljens hem
Advokaten: Finns inget försvar för polisens agerande

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Caesar-AureliusEthnyLottaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Vera
Medlem

Demokratin är sig likt i nästan hela Europa. När andra länder vill försvara sig mot pöbelupplopp (som alltid kallas protester) är media framme med sin kritik. Men gamla damer som fängslas av s. k. insatsstyrkor som Ursula Haverbeck i Förbundsrepubliken eller som här mot småbarnsfamiljen – då är vår media tyst.

Lotta
Medlem

Så overkligt o totalt onödigt! En försmak på (((globalisternas))) polisstat NWO?

Ethny
Medlem

Herregud… Är emot dödande av vargar då de är vackra. Även dödande av andra djur enbart för dödandets skull men om de kan använda insatsstyrkan för ett sådant här löjligt brott, vad fan har de till försvar när de inte gör detta mot kriminella gäng som våldtar, rånar m.m?

Där bryr sig regimen ens inte om att spärra in dessa parasiter som begår dylika brott och lägger ned fall efter fall.

Caesar-Aurelius
Medlem

Även i denna polisregion har en feministisk satsning gjorts för att rekrytera fler kvinnor till insatsstyrkan. Och den nya, nu betydligt mer kvinnliga insatsstyrkan måste ju öva sig på någon, eller hur, och vem bättre än att börja enkelt med en ensam, ung svensk mamma, med bara två små svenska barn, som samtliga inte utgör något vidare större hot? Men nu minsann, efter en noggrann utvärdering av insatsen, givetvis med varsin kanelbulle och en guldstjärna till den senast inkvoterade henpolisen i insatsstyrkan, kan de nästa vecka öka svårighetsgraden och hotmiljön från nivån ”Ensam mamma med spädbarn” till den mer avancerade… Läs mer »