Polisen utrymde skola efter hot om skolskjutning i Luleå

LULEÅ. En stor polisinsats ägde under måndagseftermiddagen rum i centrala Luleå sedan någon skickat ett meddelande på sociala medier om att en skolskjutning skulle äga rum på en gymnasieskola.

Vid 16-tiden på måndagen larmade en privatperson polisen om att en skolskjutning skulle äga rum på gymnasieskolan Kungsfågeln i Luleå. Detta efter att personen uppmärksammat hotet mot skolan på appen Jodel.

Ett stort antal polispatruller åkte genast till skolområdet och började utrymma skolan på elever och personal. En polishelikopter skickades också ut som syntes cirkulera i centrala Luleå vid tidpunkten.

Vid 17-tiden hade hela skolan utrymts och ingen person uppges ha kommit till skada. Allt tyder på att det hela handlade om ett falskt larm och polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot mot grupp.

Den bombhotade skolan är en mångkulturell skola och uppges ha haft en del problem tidigare med stökiga elever.

Källa:
Just nu: Stort polispådrag – hot om skolskjutning

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments