Polisen utreder 79-åring för vapenbrott – han glömde förnya licensen på ljuddämpare

INRIKES. När den 79-årige Sören Sundqvist, kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en av sina ljuddämpare, agerade polisen direkt och startade en utredning om olaga vapeninnehav.

79-årig jägare utreds av polisen för olaga vapeninnehav då han glömt förnya licensen på en ljuddämpare. Genrebild. Foto: Pixabay.

Polisen påstår ofta att de inte hinner med och att de har bristande resurser. Anmälningar om våldtäkter och andra brott läggs på hög.

Men när Sören Sundqvist, 79, som arbetade som kommunjägare i Ockelbo kommun, glömde att förnya licensen på en ljuddämpare gick larmet hos polisen. Licensen gick ut på lördagen och direkt på måndagen ringde polisens vapenhandläggare till kommunjägaren.

— Licensen gick ut på lördagen. På måndagen ringde någon som sade att han var vapenhandläggare hos polisen och att de har startat en utredning om olaga vapeninnehav, säger han till Nya Tider. Jag tycker det är bedrövligt alltihop.

Sundqvist fick aldrig någon påminnelse om att förnya licensen för ljuddämparen som han använde i sitt arbete som kommunjägare när han sköt skadefåglar med sitt salongsgevär. Istället inledde alltså polisen en utredning om misstänkt vapenbrott på måndagen efter att licensen gått ut under helgen.

Sundqvist har varit jägare i 60 år och tog år 2011 tjänsten som kommunjägare för att hjälpa till. Han har i en artikel i Arbetarbladet för nio år sedan beskrivits som ”Åmots eldsjäl”, en rekorderlig karl som brinner för bygden. Nu har han lämnat alla uppdrag och tänker inte fortsätta som kommunjägare.

— Jag har lämnat alla sådana uppdrag, jag ska inte söka några mer licenser på sådant, för jag vill inte ha något trassel på sådant där, säger han.

I det fall Sundqvist fälls för vapenbrott så riskerar han böter alternativt fängelse och att bli av med sina vapenlicenser samt få sina vapen beslagtagna. Sundqvist är rädd att förlora sina licenser så att han inte kommer att kunna fortsätta med sitt jaktintresse.

— Det är rena förföljelsen. Om polisen behöver mer personal för att de håller på med sådant här kan de lika gärna vara utan. Varför tror de att folk börjar förakta polisen?

Källa:
Glömde förnya licens – nu utreds Sören, 79, för vapenbrott

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RokvikenCaesar-AureliusLingonetJorgenSigfrid Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Jim
Medlem

Trams och idioti!

Sigfrid
Medlem

Jaga vanliga svenskar det är vad dagens polis prioriterar för dom har inte stake nog att ge sig på det riktiga buset.

Rokviken
Medlem

Visst är det så. Det enklaste möjliga.
Och vi vet ju varför?

Jorgen
Medlem

Fy fan vad Lågt värre än Glocalnet Polisen har ju spårat ur och blivit ett rent skämt rensa i chef leden så alla vänster aktivister och bruntungor blir entlediga

Lingonet
Medlem

Det är bara att ge bort vapnen och hävda att några rasfrämlingar tvingade av honom dessa (vilket troligen ändå kommer ske när lagens väktare hämtar dem)

Caesar-Aurelius
Medlem

comment image