Polisen tystar ned misstänkt mordbrand mot SD-politiker

BROTT. Efter att Norsborgs herrgård, bostad åt SD-politikern Per Ahlin, eldhärjades i april inleddes en förundersökning om grov mordbrand. Nu meddelar polisen att man inte kommer att gå ut med resultatet av undersökningen.

Norsborgs herrgård och hyresgästen Per Ahlin (fotomontage: Samhällsnytt).

Måndagen den 22 april utbröt en brand vid Norsborgs herrgård i den invandrardominerande kommunen Botkyrka söder om Stockholm. Herrgården, som har anor från 1700-talet, hyrs som bostad av den Sverigedemokratiske politikern Per Ahlin. Ägare är Stockholms vatten och avlopp AB.

Herrgården totalförstördes vid branden och polisen inledde en förundersökning om grov mordbrand. Per Ahlin skrev dagen efter branden på Facebook att ”det lutar mot att branden är anlagd vid verandan mot åkern, där det inte fanns någonting som kunnat orsaka branden”.

Polisen har ännu inte mottagit svar från den tekniska undersökningen, men när man väl får det kommer man troligen inte att informera media, enligt förundersökningsledare Anders Gartner:

— Men jag tror inte att vi kommer att informera om svaret. Det är så det känns nu.

Gartner berättar att orsaken  till att polisen troligen inte kommer gå ut med resultatet är att det inte skulle ”gagna utredningen”. Däremot avslöjar han att Säkerhetspolisen är inkopplad i utredningen.

Källa:
Polisen tystar ned misstänkt grov mordbrand mot SD-politiker

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om