Polisen stänger ner hemsidor för fotbollssupportrar

CENSUR. Efter medial hets har Göteborgspolisen stängt ned privata Internetforum som nyttjats av så kallade fotbollshuliganer. Nu väntar förundersökningar mot personer som legat bakom forumen.

Enligt Aftonbladet var det på grund av ett reportage av SVT:s Uppdrag Granskning från 2013 som ett antal interna Internetforum för fotbollssupportrar – så kallade huliganer – blev kända för polisen. På forumen ska man ha hetsat och uppmanat till våld mot fotbollsspelare och andra personer kopplade till fotbollsföreningar.

Nu har Göteborgspolisen stängt ner flera av dessa forum, bland annat sajten Sverigescenen som har kopplingar till AIK:s supportergrupp ”Firman Boys”.

— Det är en stor framgång att vi har fått stopp på den, säger kriminalkommissarie Fredrik Gårdare till Göteborgs-Posten.

Nu har man dessutom inlett en förundersökning mot personer misstänks ligga bakom hemsidorna. Enligt Aftonbladet ska man bland annat ha genomfört flera husrannsakningar i ärendet.

Källa:
Forum för huliganfirmor stängt av polis

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Linus
Nybörjare
Linus
1 år sedan

Lite humor att han som stänger ner Firman Boys hemsida heter gårdare och bor i göteborg :D

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan
Reply to  Linus

Jäv??

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
1 år sedan

Nu väntar förundersökningar mot personer som…
forum för rökare,oroliga mammor/pappor etc.