Polisen slarvade bort vapen

INRIKES. Sensommaren 2014 beslagtog polisen i Kungsör två pistoler vilka förvarades på stationen i Köping. Nu är de spårlöst försvunna.

polisen-1440x960

Under augusti månad 2014 beslagtog polisen två pistoler som fördes till stationen i Köping där de förvarades i vapenkassunen. Ett år senare upptäckte man att pistolerna hade försvunnit och man har ännu inte hittat dem.

— Det kan vara så att vapnen är hämtade från oss och är förda till exempelvis Västerås eller Örebro. Man har letat överallt och inte funnit dem. Någonstans i utredningskedjan har de försvunnit, säger lokalpolisområdeschef Björn Wilhelmsson.

En utredning om stöld påbörjades efter upptäckten förra året men polisens avdelning för särskilda utredningar tvingades lägga ner utredningen då den inte ledde fram till något. Nu har polisen skärpt sina rutiner kring vapenhantering.

— …efter den här händelsen har jag sett till att vi ytterligare har förstärkt rutinerna kring vapenhanteringen, avslutar Wilhelmsson.

Källa:
Polisen förstärker rutiner efter att pistoler försvunnit

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments