Polisen ska drönarövervaka Linköping dygnet runt

LINKÖPING. Polisen i Linköping behöver nu drönarövervaka Linköping dygnet runt, speciellt områdena Skäggetorp och Ryd. Enligt polisen ska det kunna förhindra exempelvis narkotikahandel.

Polisen ska drönarövervaka Linköping dygnet runt. Foto: Pexels.

Polisen i Linköping ska nu drönarövervaka staden dygnet runt, speciellt i områdena Skäggetorp och Ryd. Ann-Christine Rehnström, som är lokalpolisområdeschef i Linköping säger till SVT Nyheter det är två områden som ”har problem med brottslighet”.

Hon beskriver övervakningen som ett komplement till den befintliga polisverksamheten, och tillägger att polisen snart har kameror överallt.

— Kameraövervakningen är ett komplement till det arbete vi redan bedriver i Skäggetorp och Ryd. Vi har redan ögonen där ute i form av fast kameraövervakning, kroppsburna kameror och vi har nu även drönare som vi kan använda och få en översiktsbild över området, säger Rehnström.

Lokalområde Linköping har nu fått utbildade drönarpiloter som ska flyga drönarna. De ska exempelvis övervaka ”centrumanläggningar där det bland annat bedrivs handel av narkotika”.

— Det är allt från blåljussabotage, ordningsstörningar, våldsbrott och narkotikahandel, fyller Rehnström på.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments