Polisen ska delta på “Europride”

HOMOLOBBYN. Polisen går nu ut med att de kommer att delta på de svenska “Europridefestivalerna” som äger rum i Göteborg och Stockholm. Årets särskilda fokus är rättigheter för transpersoner.

Polisen kommer att hålla i ett seminarium i Stockholm där temat är ”rättigheter för transpersoner”. Till seminariet har polisen bjudit in Bee Baily från Birmingham i England som arbetar för att transpersoner inom polisen ska ha samma rättigheter och möjligheter som alla andra. På seminariet kommer hon att berätta om sin väg till öppen transperson inom polisen.

I Stockholm kommer polisen att ha ett tält inne på parkområdet. Till skillnad från Stockholm är festivalen i Göteborg inte inhägnad. Men även här kommer polisen att finnas tillgängliga för de som vill. På båda ställena kommer delar av Polismuséets utställning Vi och Dom att finnas.

— Det finns personer som blivit illa bemötta och till och med förföljda av poliser i andra länder och även i Sverige finns det de som blivit illa behandlade av poliser. Genom att finnas på festivalerna, både med och utan uniformer, vill vi visa att svenska polisen vill väl och att du kan få ett bra bemötande av oss, säger Isabelle Björnsson, samordnare av polisens medverkan i Stockholm och Göteborg.

Naturligtvis kommer poliser också att gå med i Prideparaderna i det båda Europride-städerna”, skriver polisen på sin hemsida.

— Europridefestivalen ger svenska polisen möjlighet att visa att vi står upp för allas lika värde och att mångfald är bra och viktigt, säger Björnsson.

Den nye rikspolischefen Anders Thornberg tycker också det är viktigt att polisen deltar på Europride. Han säger:

— Alla människor är lika mycket värda och lika viktiga, oavsett vem man är. Att alla slags människor får synas och ta plats i samhället är ytterst en fråga om demokrati. Pride och Europride är en symbol för att människor får vara olika och det är viktigt att polisen är med där.

Källa:
Polisen är med på Europride

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KarlJohanDevaKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

— Alla människor är lika mycket värda och lika viktiga, oavsett vem man är.

Personligen anser jag att pedofiler bara är värda en kula i nacken, men den svenska polisen tycker tydligen att pedofiler är mer värda än normala människor eftersom de avsätter tid och resurser åt dem. Om jag ringer och vill anmäla ett inbrott så har de inga resurser; jag är alltså mindre värd än en bögpedofil.

Deva
Medlem
Deva

Bara en tidsfråga innan man arbetar för att normalisera pedofiler inom poliskåren. Man arbetar redan hårt för att sälja in denna normalisering:

#TEDOGATE | PEDx | Pedophilia Is A Natural Sexual Orientation
https://www.youtube.com/watch?v=rrHQjuKMS3o

Johan
Medlem

Den dagen då Prideparader är ett minne blott från den dunkla eran kommer att bli en härlig dag

Karl
Medlem

Detta har snuten tid med, men att klara upp gruppvåldtäkter förövade av rasfrämlingar är visst svårare.