Polisen sätter in hästar för att bekämpa det afrikanska gänget i Nacka

KULTURBERIKNING. Polisen uppgav under tisdagen att de ska ha gjort någon sorts framsteg när det kommer till att få stopp på det afrikanska gänget som sätter skräck hos unga i Nacka. Exakt vad kan de dock inte säga. De meddelar även att hästar kommer att börja patrullera i området för att ingiva en ”trygghetskänsla” bland invånarna.

Ett afrikanskt gäng sprider skräck hos barn och unga i den välbärgade Stockholmsförorten Nacka. Gänget har både hotat, misshandlat och rånat flertalet barn den senaste tiden, där till och med barn så unga som 8 år har blivit utsatta.

Polisen uppger sig dock göra framsteg i jakten på afrikanerna och ska under tisdagen ha hämtat in flera personer till förhör. Samma dag genomfördes även en del husrannsakningar på ett flertal platser i länet. Polisen passar även på att klappa sig själva på axeln genom att påpeka att tisdagens ingripanden ska ha ”gjorts möjliga av ett gediget utredningsarbete”. De vill dock inte gå ut med på vilka grunder tillslagen har gjorts eller vad de har kommit fram till.

Johan Kust, kommunpolis i Nacka lokalpolisområde, säger sig uppleva att folk successivt ska ha börjat tappa en del av trygghetskänslan och blivit mer oroliga i området. Han säger vidare att de dessutom nu har en annan ”lösning” för att försöka stävja kriminaliteten i området, nämligen hästar.

Kust tror att hästarna kommer vara ett bra komplement till poliserna och ingiva en ”trygghetskänsla” hos lokalborna.

— Hästarna är ju ganska bra med tanke på att ryttarna sitter högt upp med sina reflexvästar och syns. Dessutom ser de väldigt bra ifrån sina hästar om något inträffar eller någon behöver hjälp, säger Kust.

Källa:
Hästar ska stoppa rånvåg mot barn i Nacka

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Nybörjare
Andreas
2 år sedan

För de vanliga Nackabor som inte har råd med egen häst är det väl safarijeep med stängda fönster som gäller tills vidare.

Monsom
Nybörjare
Monsom
2 år sedan

…spara personal-pengar genom att sätta kaosbabbarna+familjer på tåget hem,i deras hemländer råder inga krig

Harald
Nybörjare
Harald
2 år sedan

Är det den klassiska ”hest mot folkgrupp” alltså? Intressant

Ramón Mercader
Nybörjare
Ramón Mercader
2 år sedan

AFAiterna älskar att kasta bangers på polishästarna.

Det var inte en gång jag såg dem kasta bangers på polishästarna på andra sidan vattnet den 12:e november 2016. En av dem small av precis vid hovarna på hästen och andra bangers small ca 1 meter ifrån hästarna.

Den 30:e september 2017 så kom det polishästar till den sidan där vi stod istället och det var en liten å mellan, som gjorde det problematiskt för AFAiterna att kasta bangers på polishästarna, så AFAiterna fick då nöja sig med att det kom en del rök över ån från dessa bangers till polishästarna.

Carine
Nybörjare
Carine
2 år sedan

Är helt emot polisens användande av hästar vid dessa situationer. Hästar är till naturen bytesdjur och trots att de här hästarna är av den tuffare sorten ser man klart och tydligt att de inte gillar den här typen av övningar.Jämför man med polisens hundar, predatorer, så har de en helt annan attityd..Det här är djurplågeri, som bekostas av mina skattepengar…Dessutom finns det effektivare ”bekämpning” att tillgå.

Christian Hamilton
Nybörjare
Christian Hamilton
2 år sedan

Polisen meddelar med myndig stämma att man minsann ser till att något blir gjort i kvarteren där folk som ser sig lite förmer än kreti och pleti. När det ”fiiiina” folket börjar gny då finns det minsann resurser. Men det förstås, här finns ju folk som på ett eller annat sätt kan dra i en tråd eller fler och det vore ju katastrof för polischefen och hans välde.

När vanligt folk i områden där lycksökarna flockas klagar på otrygghet, då händer inget eftersom makteliten vet att få här har kontakter att göra livet surt för dem.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
2 år sedan

Den stora andelen av folk i Nacka har säkert röstat på moderaterna och då får man precis det man har röstat för.

John
Nybörjare
John
2 år sedan

Vore lämpligare att sätta in lejon. Men de kanske inte äter skit.