Polisen river ner affischer som varnar för våldtäktsman i Örnsköldsvik

INRIKES. Polisen i Örnsköldsvik utreder misstänkt förtal efter att någon satt upp affischer som varnar för en nyinflyttad våldtäktsman. På affischerna syns en flerfaldigt dömd iranier som hängs ut med namn och bild.

Någon har satt upp affischer runt om i Örnsköldsvik, som varnar för en nyinflyttad serievåldtäktsman i staden.

Det gäller en iransk man som hängs ut med namn och bild på affischerna. 2017 dömdes mannen för bland annat grov kvinnofridskränkning och två fall av våldtäkt. Dessutom har han dömts för fler våldtäkter och sexualbrott tidigare i Sverige, Norge och Storbritannien.

Iraniern har nu bytt namn och flyttat till Örnsköldsvik, vilket har resulterat i att någon satt upp affischerna för att varna boende runtomkring i staden.

— När jag fick reda på det här skickade vi omgående ut patruller för att ta ner affischerna, säger Dick Danielsson, lokalpolisområdeschef för norra Ångermanland till SVT Nyheter.

Polisen utreder nu händelsen som misstänkt förtal.

— Det ska utredas, och eventuellt som ett förtalsbrott. Men det kan ju bli svårt att kunna spåra vem eller vilka som ligger bakom det här, om de inte lämnat väldigt tydliga spår efter sig på affischerna, säger Sven Olov Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare, till SVT.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
6 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments