Polisen pudlar efter folkstorm mot beslagtagna vapen

INRIKES. Polisen i Täby har tagit bort ett Facebookinlägg som skröt om ”århundradets vapenbeslag” av licensbefriade antika gevär. 

Polisen i Täby/Danderyd/Vallentuna/Åkersberga/Vaxholm la tidigare idag upp ett Facebookinlägg som skröt om ”århundradets vapenbeslag”. De hade nämligen vid en husrannsakan beslagtagit 99 gevär, varav de flesta var ”antika mynningsladdade svartkruts gevär [sic!]”.

Svenskar som såg inlägget blev dock upprörda över ståhejet, eftersom de absolut flesta gevären var tillverkade före 1890, vilket därmed gör dem licensbefriade.

Nu verkar det som att Täbypolisens ansvarige för sociala medier ha gjort en pudel.

”Det senaste inlägget om 99 vapen i beslag emottogs med blandade känslor och det var svårt för många att hålla god och saklig ton i kommentarerna. Därför valde vi att ta bort det. Vi ses snart igen. Trevlig kväll!”, skriver de på sin Facebooksida, något som självfallet lett till ytterligare svidande kritik.

Källa:
Täbypolisens Facebook

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
DissidentAnders Jonsson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Anders Jonsson
Medlem

Norrorts-polisen är naturligtvis precis som resten av den genompolitiserade, ruttna, kriminella, sinnessjuka (((statsmakten))) endast patetiska karaktärslösa ynkryggar till JUDE-lakejer.

HS!

Dissident
Medlem

Jag har tidigare hört om detta beslag. De flesta (om inte alla?) av dessa vapen (enskottare/mynningsladdade, dvs så som karolinerna laddade sina bössor) kommer att lämnas tillbaka till ägaren i o m att det INTE är ett vapenbrott eller brott på något vis att inneha dessa gamla/obsoleta vapen. De är precis lika lagliga som att inneha ett gammalt strykjärn eller gammal tavla eller gammal stol. Om ni läser noggrant i skärmdumpen i artikeln, så skriver t o m polisen att de flesta sannolikt är licensfria, men att polisens vapentekniker för säkerhets skull ska titta igenom samlingen. TILL NORDFRONTS REDAKTION, ATT… Läs mer »