Polisen om explosionerna: ”Inget att oroa sig över”

JÖNKÖPING. På kort tid har det skett tre explosioner i de centrala delarna av Jönköping som har förstört egendom. I ett av fallen användes sprängämnen för att förstöra en bil. Polisen menar dock att man inte behöver vara orolig.

Snart kanske Jönköpings gator ser ut som ett våldsamt TV-spel? Inget att oroa sig över enligt polisen.

Snart kanske Jönköpings gator ser ut som ett våldsamt TV-spel? Inget att oroa sig över enligt polisen.

Under förra veckan sprängdes en bil på Trollhättevägen i Jönköping. Enligt polisens bombgrupp har man använt sig av sprängmedel för att ödelägga bilen. Under fredagen skedde ytterligare en explosion vid Nyfiket på Tändsticksområdet följt av en explosion under lördagskvällen som krossade flertalet rutor på en fastighet på Skolgatan.

Det är polisens Grova brottsgruppen som utreder fallet och man menar att det inte finns några samband mellan de tre explosionerna. Vidare menar man att trots att det använts sprängmedel i det första attentatet rör det sig troligen om så kallade bangers och fyrverkeripjäser i de senare.

— Vi vet att det varit explosion med sprängmedel vid ett tillfälle, de andra två ärendena tror vi har med bangers eller möjligtvis fyrverkeripjäser att göra, säger Stefan Sundling som är chef för Grova brottsgruppen.

Vidare menar Sundling att invånarna i Jönköping inte behöver vara rädda för några explosioner.

Källa:
Polisen om senaste smällarna

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om