Polisen misstänker: Kvinna överfölls och våldtogs på skolgård

STOCKHOLM. En misstänkt överfallsvåldtäkt har under natten till fredagen skett inne på en skolgård i Vällingby. Kvinnan påträffades av allmänheten under morgonen och polisen har spärrat av en stor del av skolgården.

Vid 7.30-tiden på fredagsmorgonen ska ett larm ha gått ut om en misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby i västra Stockholm. Privatpersoner ska då ha stött på en kvinna som berättat att hon överfallits och våldtagits inne på en skolgård.

— En kvinna uppgav då att hon blivit överfallen och det finns omständigheter som gör att vi misstänker att det har skett en våldtäkt, säger Per Fahlström vid polisens ledningscentral till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska våldtäkten ha pågått under ”en längre tid”.

Skolans rektor säger att polisen har spärrat av ett stort område på skolgården, där man genomför tekniska undersökningar.

— Det jag vet är att polisen är där och att vi får vara i skolbyggnaden men inte på skolgården, säger rektorn.

Rektorn ska ha också ha meddelat föräldrar och elever att det misstänkta brottet inte har någon annan koppling till skolan än att det skett på skolans område.

På polisens hemsida står det att kvinnan har förts till sjukhus och att en hundpatrull är på plats för att söka efter spår.

”I nuläget är det oklart exakt vad som har hänt men en förundersökning är inledd gällande våldtäkt”, skriver polisen.

Källor:
Misstänkt överfallsvåldtäkt i Vällingby – skola avspärrad
16 november 07.23, Våldtäkt, Stockholm

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
André DevecseriCaesar-Aurelius Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

Så går det när man har röstat på Annie Lööf.

André Devecseri
Medlem

Min mormor bodde i Hässelby gaard, saa brukade regelbundet vistas i Vällingby som barn. Märkte med aaren att butiker och restauranger successivt lades ned, vilket främst bottnade i just den tilltagande otryggheten.

Likadant förhaaller det sig i just Hässelby gaard, där bl.a. naagra sandnegrer tuttade eld paa sin egen butik i syfte att tillskansa sig försäkringspengar (de avslöjades dock och fick istället böta tungt).