Polisen: ”Måste du gå ut sent så håll utkik efter bomber”

MÅNGKULTUREN. Polisen uppmanar nu svenskarna att vara vaksamma när de rör sig utomhus. Man ska även vara uppmärksam på olika föremål då ”en bomb kan se ut hur som helst”.

Polisen uppmanar till försiktighet: ”En bomb kan se ut hur som helst”. Foto: Pexels.

Det mångkulturella våldet i vårt förr så trygga land har eskalerat till oanade höjder med skottlossning och detonationer så gott som dagligen. Numera löper även vanliga människor risk att råka illa ut – genom att till exempel hamna i ett kulregn från en automatkarbin eller råka sprängas i bitar då en bomb briserar.

Så sent som i helgen fick en kvinna i tjugoårsåldern ansiktet sönderslitet då en bomb detonerade bredvid henne när hon promenerade hemåt genom den förr så lugna studentstaden.

Polisen i Malmö har uppmärksammat den nya situationen i landet som uppstått under senare år – parallellt med den massiva främlingsinvasionen från krigsvana och våldsamma länder. De vill nu försöka hjälpa svenskarna med hur de ska agera för att undvika att bli skjutna eller söndersprängda när de rör sig i det offentliga rummet.

Att röra sig fritt under sena timmar är numera inte helt ofarligt utan man bör vara försiktig, berättar polisen. Polisen upplyser också om att de flesta bombdåden sker under kvälls- och nattetid då det är en kriminell verksamhet och ”gärningsmännen inte vill bli sedda”.

— Vi vill uppmärksamma folk på att vara lite mer försiktiga. Ser man något konstigt, en väska eller något paket. En bomb kan se ut hur som helst, säger Göran Holmgren, kommunpolis i Malmö.

Svenskarna rekommenderas alltså att vara vaksamma om de måste gå ut under kvälls- och nattetid och vara uppmärksamma på olika föremål i omgivningen som kan vara bomber.

Källa:
Polisen varnar för att vistas utomhus sent – kan finnas bomber

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Pierre
Pierre
9 månader sedan

Fortsätt förse schimpansen med sprängmedel och knallpåkar, gärna i inhängnat område med andra schimpanser ,långt bort från oss människor..

Vad sägs om schimpansernas egna länder??

Vera
Vera
9 månader sedan

Den mångkulturella välsignelsen förser oss med bomber. Har inte demokratin ALLTID försett ordnade länder med bomber? Nu tycks inte polisen detta vara roligt längre – sluta vifta flinande med regnbågsflaggan och slå med batonger mot fosterlandsvänner som Nordiska motståndsrörelsen – GÖR ERT JOBB så slipper vi alla tjatiga varningar.

Jan Hjelm
Jan Hjelm
9 månader sedan

Dags att ordna det personskydd som har blivit absolut nödväbdgt för alla idag, inte bara för poliser och ordningsvakter. Kollar efter en bra knivskyddsjacka.