Polisen lägger ner utredningen om ”hijabmisshandeln”

STOCKHOLM. Polisen har nu valt att lägga ner utredningen om den påstådda ”hijabmisshandeln” som väckte stor uppmärksamhet förra året.

I fjol drog Aftonbladet igång ett ”hijabupprop” efter att en muslimsk kvinna påstod sig ha blivit misshandlad.

Många misstänkte tidigt att det hela som vanligt var en påhittad antirasistisk snyfthistoria, en uppfattning som stärktes när samma kvinna redan veckan efter påstod sig ha blivit misshandlad igen.

Trots att mycket talade för att historien var falsk har polisen valt att hålla utredningen vid liv fram tills nu, men nu har polisen trots det mediala trycket tvingats lägga ner utredningen.

— Vi har gjort de utredningsåtgärder som vi kunnat göra, men det saknas misstänkta i ärendet och det saknas vittnen, säger Towe Hägg vid Stockholmspolisen.

Polisen menar att deras utredningsarbete varit omfattande. Bland annat har polisen gått igenom material från övervakningskameror utan att de hittat något.

— Vi har också efterlyst vittnen via både medier och våra egna kanaler, säger Hägg.

Till och med DNA som hittades på kvinnans hijab har analyserats av polisen, men – kanske inte helt oväntat – tillhörde det kvinnan.

Källa:
Utredning om hijabmisshandel nedlagd

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om