Polisen kunde inte kontrollera ”ungdomsgäng” – två fritogs

STOCKHOLM. När en polispatrull kontrollerade en bil där gängmedlemmar färdades kunde de beslagta tunga vapen och en halv miljon kronor i kontanter. Men personerna i bilen kunde inte gripas, då dessa fritogs av ett maskerad så kallat ungdomsgäng.

Det var under fredagskvällen som polisens specialstyrka Team 2022, som arbetar särskilt mot gängbrottslighet, följde efter en misstänkt bil i Märsta. Efter en kortare biljakt ska bilen ha kraschat och två personer flytt från platsen till fots.

Polisen ska ha hunnit ikapp personerna, varav en visade sig vara en känd gängkriminell man i 30-årsåldern som nyligen förhörts i samband med ett mord. Men man lyckades inte frihetsberöva rymlingarna då det enligt uppgift ska ha dykt upp ett ”maskerat ungdomsgäng” som man inte kunde kontrollera.

— Det har uppstått någon form av bråk. Men jag kan inte uttala mig om de närmare detaljerna, där råder förundersökningssekretess, säger Ola Österling, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Han bekräftar också att det så kallade ungdomsgänget ska ha lyckats frita de gripna personerna. Däremot kunde man beslagta en AK-47 och en halv miljon kronor i kontanter från bilen.

De två personerna som man misslyckades att gripa är nu efterlysta samt anhållna i sin frånvaro, misstänkta för grovt vapenbrott och grov vårdslöshet i trafik.

Källa:
Ungdomsgäng fritog två personer från polispatrull

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
2 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Erik
1 år sedan

Specialstyrka Team 2022 vs ungdomsgäng.

Ungdomsgäng wins!

Patetiskt…

Lingonet
Lingonet
1 år sedan

Jävla fjantpolis vi har, de enda de kan gripa är nationella då vi inte gör motstånd pga efterföljande straff och publicitet.
Skjut nymänniskorna istället, då återfaller de inte i brottslighet vilket de alltid gör, då det är deras ”jobb”!