Polisen kritiseras – allt färre våldsbrott klaras upp

INRIKES. Antalet uppklarade våldsbrott minskar, trots Dan Eliassons löften om förbättring. Nu får polisen kritik från Moderaterna.

Efter att antalet utredda brott minskade kraftigt från 2015 till 2016 ställde Anders Ygeman (S) krav på förbättring från polisen, något som också utlovades av den kontroversielle rikspolischefen Dan Eliasson.

Men trots att det totala antalet uppklarade brott ökade med 3,1 procent från 2016 till 2017 rasade samtidigt resultatet för våldsbrott med 2,7 procent. Nordfront har dock tidigare skrivit om hur polisen prioriterat lättutredda brott som ringa narkotikabrott och trafikbrott i syfte att snygga till statistiken, vilket är anledningen till dessa siffror.

Polisen försöker dessutom i ett pressmeddelande fiffla med siffrorna för att få folk att tro att våldtäktsutredningarna prioriteras. Detta genom att hävda att uppklarade våldtäktsärenden ökat från 634 till 701. Men då nämner man inte att antalet anmälda våldtäkter ökat, vilket gör att de uppklarade ärendena i själva verket sjunkit från 13,1 procent till 12,5 procent.

Polisens misslyckande får nu kritik av Moderaternas rättspolitiske talesperson Tomas Tobé:

— Det här är ett ordentligt misslyckande för polischefen och inte minst för regeringen. Vi får färre poliser och färre våldsbrott som klaras upp. Det är ett svek mot brottsoffren, säger Tobé som fortsätter:

— Nu är det dags för både rikspolischef Dan Eliasson och justitieminister Morgan Johansson att ta ansvar för situationen.

Källor:
Allt färre våldsbrott klaras upp
”Ett ordentligt misslyckande för polischefen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
RokvikenHolgerSigfridChristian Hamilton Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

När högste polischefen som är politiskt tillsatt ger order om att nedprioritera mindre brott och istället förfölja oppositionella. Polisen som nu blivit en politisk polis provocerar och brutalt fysiskt slå ner och misshandla medlemmar från Nordiska Motståndsrörelsen, vad väntar sig folk? Givetvis har polisen ingen tid över för att utreda verkliga brott. Bara i Göteborg ligger det nästan 200 våldtäkter outredda, man har inga resurser och ingen tid till att göra normalt polisarbete. Tacka fan för det när man trummar ihop södra Sveriges poliskår för att stoppa och trakassera Motståndsrörelsens demonstrationer. Med Moderaterna i spetsen tågar hela idiotkåren av politiker… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Håller med dig fullständigt!

Sigfrid
Medlem

Det är klart att polisen inte har tid att utreda riktiga brott då man lägger enorma resurser på att förfölja oppositionella.Detta har ökat markant sedan sedan svinet Dan Eliasson blev polischef.Hans enda merit för att få arbetet var att han är en övertygad socialdemokrat.

Holger
Medlem

Jag har inga argument emot vad Tomas Tobés kritik mot Dan Eliasson och Morgan Johansson, men skuldfri är inte denna Moderat. Nu vet jag inte hur involverad denna Tomas är i politiken men som en företrädare för Moderaterna bär han lika mycket skuld som övriga partier i Riksdagen och dess partimedlemmar. Ni är alla ytterst ansvariga för alla bestialiska våldtäkter mot svenska flickor. Glöm inte det.