Polisen JO-anmäls efter gigantiskt hippieläger i Jokkmokk

NORRBOTTEN. Jokkmokks allmänning JO-anmäler nu polisen för att inte ha avhyst tusentalet deltagare i hippie-eventet ”Rainbow Gathering” som har pågått på deras mark under sommaren.

Tidigare upplaga av Rainbow Gathering i Cranberry, West Virginia. Foto: Jaknouse.

Det var i juni som uppskattningsvis 1 000 deltagare från hela världen tog sig till Jokkmokk för att tälta i över en månad i området runt Kallak. Eventet kallas ”Rainbow Gathering” och har pågått sedan 70-talets hippierörelse i USA.

Jokkmokks allmänning menar att hippielägrets agerande går bortom allemansrätten och har försökt få hjälp av polisen att avhysa deltagarna.

— Vi har lämnat in en JO-anmälan mot polisen för att man inte hanterat det här. Det måste vara polisens sak att agera i sådana här situationer, vem ska man annars vända sig till? säger Christian Rimppi som är förvaltare för Jokkmokks allmänning till SVT.

Rainbow Gathering diskuterades tidigare i sommar i Studio Bothnia. Se avsnittet HÄR.

Källa:
Polisen JO-anmäls efter tältläger i Kallak

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Rokviken Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Trashankar och hippies – vad är skillnaden?