Polisen: Inte HMF att uppmana till mord på svenskar

INRIKES. Polisen i Lund anser det inte vara ”hets mot folkgrupp” att uppmana till mord på svenskar, avslöjar Samhällsnytt.

I en video på ett slutet instagramkonto uppmanar nigerianen Jesse Conable till mord på svenskar. Kontot, med namnet ”barasvarta”, tillät enbart icke-vita följare.

Nigerianen inleder videon med att säga att svarta ska ”ta över” och bli ”nummer ett” och att man ska förslava vita människor och behandla dem värre än svarta slavar någonsin blivit. I slutet av videon uppmanar han ickevita att ”cutta” svenskar som ”snackar skit” om dem och att skjuta svenskar som ”snackar skit” om någon ickevits familjemedlemmar.

Inlägget polisanmäldes av sverigedemokraten Bawan Said, som enligt ett uttalande till Samhällsnytt talade med polisen i telefonen i 17 minuter. Enligt Said ville man inte rubricera uttalandena som ”hets mot folkgrupp”, vilket svenskar kan bli dömda för när de gjort betydligt mildare uttalanden.

— Det här är det sjuka faktiskt. Jag pratade 17 minuter med polisen. Hon visste inte hur de skulle rubricera händelsen. På fullaste allvar, säger Said och fortsätter:

— ”Men vänta nu” svarade jag då – ”det här är ju väldigt allvarligt det han har sagt”. ”Jag håller med dig” sa hon. Sen fortsatte hon med att återigen säga att hon inte riktigt visste vad hon skulle rubricera det som. Jag blev chockad på fullaste allvar att vi inte ens har någon rubricering när jag ringer till polisen.

När Samhällsnytt kontaktar förundersökningsledare Paul Nilsson menar han det inte rör sig om ”hets mot folkgrupp” då uttalandet riktar sig mot vita människor:

— Normalt sett så kan man säga att den vita liksom inte är någon minoritet. Så hade det varit en minoritetsgrupp som hade utsatts för hets mot folkgrupp så hade det varit lättare att skriva det. Men en majoritet då är det sällan man kan bli utsatt för hets mot folkgrupp, säger Nilsson och fortsätter:

— Lagstiftningen är sådan. Praxis i lagstiftningen är att det inte blir hets mot folkgrupp av en majoritet som är folkgruppen. Det vänder sig oftast för att man ska skydda minoriteter. Så jag kan förstå att de har haft problem att rubricera. Hade det varit tvärtom att artisten hetsat mot någon minoritetsgrupp i samhället så hade det blivit hets mot folkgrupp eller liknande.

Samhällsnytt frågar då om lagen är enkelriktad:

— Ja det kan man. Den är till för att skydda minoriteter. Ett ofredande kan det säkert vara. Ett ofredande mot grupp.

Nilsson menar dock att han har svårt att se att en anmälan kan leda någonstans, då han anser att uttalandet skyddas av ”konstnärlig frihet”.

— Man kommer också in i den konstnärliga friheten, utan att tittat närmare på detta så skulle jag bli rätt så förvånad om man kommer fram till en fällande dom i ett konstnärligt framträdande. Det är en väldigt stor frihet man har där.

Huruvida exempelvis konstnären Dan Park kan förvänta sig att i framtiden skyddas av ”konstnärlig frihet” är oklart.

Se videon nedan:

Källa:
Polisen ovillig att utreda uppmaningar att skjuta vita svenskar – hänvisar till ”konstnärlig frihet”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

12
Lämna en kommentar

Please Login to comment
9 Comment threads
3 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
LingonetChild-Of-GodVeraWäringGrottbjörnen Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
peckerwood
Medlem

men rart ikke denne poitimannen ikke har gjordt jobben sin. den hvite befolkningen på vedens basis utgjør under 10 % av befolkningen og synkende. men er tydligvis den eneste gruppen i vergen som kan hmf.hvite er faktisk en minioritet

Klaus
Medlem

Leta ”mordhot” eller ”olaga hot” på internet!

Nigerian Conable uppropade till den vita rasens förintelse! Det måste självklart vara straffbart, även i ett marxistiskt sjukt samhälle, och det är det som ”OLAGA HOT”! En verbal hot kan riktas mot en enstaka person (t.ex. politiker) eller flera etniskt olika personer, en folkgrupp eller en hel ras. Olaga hot (som mordhot) kan straffas med upp till ett år fängelse, inte mycket i fallet Conable (detsamna i Tyskland, ”strafbare Bedrohung”, max 1 år).

Ethny
Medlem

Inte för att jag brukar vara sådan, men… Om vi alla är lika inför lagen, borde då inte Jesse Ekene Nweke Conable bli åtalad för gummiparagrafen Hets mot Folkgrupp? ”Vi ska bli helt ärligt bli den bästa rasen någonsin” Lägg även till rashat, uppmaningar till diverse brott. Se så, visa nu att vi alla är lika inför lagen. Jag hade alltså rätt, är dock inte förvånad. Att uppmana till solklart folkmord mot vita är vad vår ockupationsmakt önskar och deras agenda. Att strunta i att skicka polis m.m när någon bevittnar ett eventuellt pågående mord som nu senast, att inte… Läs mer »

Ethny
Medlem

Tänkte göra en edit, men inlägget börjar bli lite långt.

Polisen är inte längre att förlita sig på (för länge sedan egentligen). Det är upp till var och en att skydda sig mot diverse brott om man hamnar i en sådan situation för att komma levandes ur den.

Freke
Medlem

En fråga blir mer och mer aktuell efter sprängningen i Lund där en ung flicka fick ansiktet söderslitet:
– När ska svenskar organisera sig och hämnas på muslimerna för deras illdåd mot oskyldiga svenskar? En sak är dock ”bombsäker”, ett inbördeskrig kommer i framtiden.

Grottbjörnen
Medlem

Alltså ska all wp-rock räknas in under konstnärlig frihet? Ian Stuart hade varit glad!

Wäring
Medlem

Lagen har vi fått tack vare judar och tillsammans med de andra icke-vita raserna bildar juden en front mot oss. Precis som anklagelsen om rasism bara gäller oss så omfamnar denna lag bara icke-vita.
Rättvisa definierar judar som orättvisa till judars fördel. Detta synsätt har de lyckats pracka på den dumsnälla vita rasen som sedan motarbetar sin egen stam i tron att de gör något gott.
Judarna är hatiska, galna och måste bort härifrån.

Vera
Medlem

Då får vi verkligen se till att dessa svenskmördarförespråkare förblir i minoritet -ju mindre ju bättre!!

Child-Of-God
Medlem

hon är uppenbarligen i fel yrke.

anstiftan till mord är det och de som kallar terror för konst lär ju vara bra lurade av satans media

Child-Of-God
Medlem

tur att jag inte är jurist iaf. läste några lagparagrafer nyss. men stämpling lär det ju vara. dvs såläge inte någon ger sig ut på hans uppdrag. och straffet ska visst kunna vara samma som mördaren. om man lockar något till det.

Lingonet
Medlem

Då är det inte hets mot folkgrupp att be svenskar att klippa negrer, ty dessa är mycket tveksamt en minoritet.
Jag skojar, inte ens nigerianerna är minoritet.
Vita människor totalt är däremot en minoritet, 8% av jordens befolkning.
Svenskarna (de etniskt vita) är definitivt en minoritet, så det ÄR hets mot folkgrupp!

Vera
Medlem

Bra påpekat – den vita rasen ÄR i minoritet –
alltså HETS MOT FOLKGRUPP – man tjatar ju om globalsamhälle – men det tycks tolkas bara mot den vita befolkningen som vill försvara sig.